Windpark Bommelerwaard-A2 bereikt Financial Close

Windpark Bommelerwaard-A2 bereikt financial close met Windunie

Windpark Bommelerwaard-A2 bereikte 7 mei 2020 ‘Financial Close’. Lokale Rabobank Altena-Bommelerwaard verstrekt deze geldlening met ondersteuning van het landelijke team Rabobank Project Finance Nederland. De initiatiefnemers van het Windpark zijn vijf lokale grondeigenaren en Windunie.

Windpark Bommelerwaard-A2 is een project met drie windturbines, dat tussen de A2 en het spoor richting Den Bosch, ten zuiden van Zaltbommel, wordt gebouwd. Financial Close maakt het voor de initiatiefnemers van Windpark Bommelerwaard-A2 mogelijk om de drie windturbines en de bouwwerkzaamheden te financieren. De bouw start in het tweede kwartaal van 2021 en is naar schatting in 2022 afgerond.

De voorbereidingen voor de bouw van dit windpark worden op dit moment getroffen door de initiatiefnemers, turbineleverancier Nordex en civiel aannemer H4A. Onderdeel van deze voorbereidingen is communicatie met de omgeving over het verloop van de bouw.

Keuze voor dorpsmolen en stille turbines

Het windpark gaat uit drie turbines bestaan, waarvan één ‘dorpsmolen’, speciaal voor inwoners uit de Bommelerwaard. De turbines worden geleverd door Nordex en zijn de stilste variant in hun klasse. Gezamenlijk hebben de turbines een opgesteld vermogen van 11.025 MW, goed voor de stroomopwek van circa 8.500 huishoudens.