Windmaand mei 2019

Windmaand mei 2019
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Waterstof essentieel voor duurzame energietransitie

Er is een opvallend verschil in visie en aanpak van de energietransitie in het verre Oosten (China en Japan) en onze eigen omgeving. Waterstof wordt in het verre Oosten een centrale rol toebedacht. Terwijl Nederlandse beleidsmakers het nog amper in beeld hebben.  

In het recente Tweede Kamer debat over de miljardenbelasting en verspillende subsidie aan elektrische auto’s – die totaal geen bijdrage leveren aan de duurzame energietransitie – verspilt de Nederlandse politiek zijn tijd en energie.

Bovendien getuigt het van weinig visie en beleid dat de overheid aan de ene kant miljarden steekt in subsidies voor zonne- en windparken en de andere kant de infrastructuur niet op orde heeft.

Het wachten is op een meer samenhangend beleid, waarbij opwekking en een goede opslag van duurzame energie meer hand in hand gaan dan nu het geval is. Waterstof als energieopslagdrager voor duurzame groene energie verdient meer politieke aandacht en een ondersteunend subsidiebeleid.

Ton van Scheppingen
Bestuurslid Windunie

Bestuur@Windunie.nl 

NB: Ruim 90% van alle Windunie-leden heeft een contract met Windunie-Pool. Bij dit contract hoort een uitgebreid reglement waarin alle details en voorwaarden zijn opgenomen. Het reglement voor deelname aan de Windunie-Pool is gewijzigd. De Poolcommissie en het bestuur van Coöperatie Windunie zijn daarmee akkoord gegaan tijdens de laatste vergadering. Het reglement staat op “Mijn Windunie“; het afgesloten ledengedeelte van de Windunie website.