De Nieuwe Molenaars investeren in Windpark Zeewolde

Windunie is adviseur van Nieuwe Molenaars

Participatieronde gaat maandag van start

De Nieuwe Molenaars, de duurzame energiecoöperatie voor bewoners uit Zeewolde, Almere en omgeving, zal maandag 2 september starten met de eerste participatieronde voor haar leden. Het vroege investeermoment (nog voor financial close van Windpark Zeewolde) is uniek en levert de leden van De Nieuwe Molenaars de komende 10 jaar een rendement van 6 – 9 % op. Windunie is betrokken als adviseur. 

Coöperatie de Nieuwe Molenaars is in 2017 opgericht om de bewoners van Zeewolde en Almere, die uitkijken op het toekomstige Windpark Zeewolde maar niet als certificaathouder deel konden nemen, de mogelijkheid te bieden tóch in een vroeg stadium financieel te participeren. De afgelopen twee jaar is de coöperatie opgezet, en door samen te werken met bestaande lokale coöperaties (verenigd in Coöperatief Flevoland BV) zijn De Nieuwe Molenaars nu in staat deze investeringen over te kopen en op eigen benen te staan. Tijdens de participatieronde, die 2 september van start gaat, kopen de leden een huidige molen in het projectgebied van Windpark Zeewolde en investeren ze in de geldleenronde van dit project.

Na deze investeringsronde gaan De Nieuwe Molenaars als zelfstandige coöperatie verder. Op die manier hopen de huidige 300 leden nog meer duurzame projecten in het gebied te realiseren. Geïnteresseerden kunnen zich van 2 september t/m 1 oktober inschrijven als lid en vervolgens als participant. Kijk voor meer informatie op www.denieuwemolenaars.nl.