Eerste turbine van Windpark de Veenwieken in beheer

Windunie neemt turbine windpark Veenwieken in beheer

Vorige week is de eerste van in totaal zes turbines Windpark de Veenwieken overgedragen aan de exploitatie-organisatie. Deze organisatie wordt ingevuld door Windunie. De komende weken volgen de vijf overige turbines. Windpark de Veenwieken bestaat in totaal 10 turbines. Pure Energie heeft de andere vier in ontwikkeling.

Nick de Wilt (Windunie Beheer): “We zijn verheugd dat de eerste turbine is overgedragen en dat we samen met de belanghebbenden een goede en veilige invulling gaan geven aan de bedrijfsvoering van het windpark. Windunie voert voor de eigenaar het technisch, commercieel en financieel asset management uit. Ons doel is om samen met de eigenaar te zorgen voor een optimaal rendement. Daarbij hebben we aandacht voor een goede relatie met stakeholders en omwonenden.” Eind maart zijn alle zes turbines van De Wieken BV bij Windunie in beheer.

Windunie beheer voert asset management voor meer dan 100 windturbines

Windunie Beheer voert het asset management voor meer dan 100 windturbines. Met deze mijlpaal is Windunie Beheer goed voor meer dan 225 MW opgesteld vermogen verdeeld veel verschillende types windturbines.

Windunie zorgt dat de regie van duurzame energieprojecten bij de initiatiefnemers blijft

Door de combinatie van expertise en een doeltreffend asset management systeem haalt Windunie samen met de lokale initiatiefnemers het optimale rendement uit deze windprojecten. Windunie Beheer richt zich al jaren op het ondersteunen bij de exploitatie van duurzame energieprojecten, met als doel te zorgen dat regie bij de initiatiefnemers blijft.

Windunie is een van de initiatiefnemers van Windpark de Veenwieken

Windpark De Veenwieken is een initiatief van De Wieken (Windunie, ABN AMRO en Greenchoice) en Pure Energie. Het Windpark heeft in totaal 10 windmolens en ligt tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg. Pure Energie heeft er vier en De Wieken BV zes. Het gebied ligt deels in de gemeente Hardenberg en deels in de gemeente Ommen. Met onze bijdrage aan Windpark de Veenwieken jagen we de decentrale energietransitie in Nederland aan. Per jaar leveren de turbines van De Wieken stroom voor 20.000 huishoudens.