Boerenbedrijf FAN e SINNE kiest voor de Zonunie-Pool

Douwe en Grietje de Jong werken zo boer- en diervriendelijk mogelijk. Dit doen zij onder andere door een zo laag mogelijke CO2-voetafdruk en de opwek van duurzame energie. Boerenbedrijf FAN e SINNE in Parrega is actief in het houden van Beter Leven 1 ster vleeskuikens. Het bedrijf is lid van Coöperatie Windunie en kiest voor een contract via de Zonunie-Pool. 

Vier keer energie neutraal met 487 zonnepanelen

Naast een windmolen zijn in 2014 al ruim 400 zonnepanelen geplaatst. Deze hebben in de afgelopen 6 jaar 29.705 kWh méér opgewekt dan verwacht! Nu zullen er met dit project 487 nieuwe zonnepanelen op bijkomen, zodat het gehele dak vol komt te liggen met zonnepanelen. Met de voorgenomen PV-installatie is het bedrijf straks 4 keer energie neutraal, waarmee het 8 miljoen auto kilometers of zelfs 15 miljoen vlieg kilometers compenseert.

De lokale opwek van duurzame stroom

Graag wil FAN e SINNE samen met andere mensen, die duurzaamheid belangrijk vinden, bijdragen aan de energietransitie, samen met Windunie. Door particulieren mee te laten investeren, heeft iedereen de mogelijkheid om te profiteren van deze zonne-energie. Wil je meer weten over het opwekken van duurzame energie met ‘Zonnedelen’? Kijk dan hier.

FAN e SINNE kiest voor stroom via de Zonunie-Pool, u ook?

FAN e SINNE is lid van Coöperatie Windunie en deelnemer aan de Zonunie-Pool. Het zonnepark kiest voor ontzorging en een goede stroomprijs door het contract van Windunie met Greenchoice. Ontdek wat de Zonunie-Pool voor u kan betekenen.