Nieuwe website Windunie online

Windunie heeft een nieuwe website en we zijn er blij mee! Want dankzij de nieuwe website kunnen we beter laten zien wat we allemaal doen en kunnen doen voor onze leden. Maar ook initiatiefnemers van nieuwe windparken, burgers, duurzame energie coöperaties, agrariërs, molenaars en alle andere geïnteresseerden in lokale duurzame energie kunnen bij ons terecht.

Leden bieden we veel meer mogelijkheden doordat ze persoonlijk kunnen inloggen en alle relevante informatie over hun windmolen of -park kunnen vinden. Binnenkort kunnen ze ook elk moment van de dag bekijken hoe de molen presteert, ten opzichte van een molen in de buurt en ten opzichte van de regio. Vergaderingen waarvoor ze zijn uitgenodigd staan online in de agenda, en ook de bijbehorende stukken zijn online te vinden. Zo staat het hele archief van Windunie online. En we wijzen bezoekers van de site via de agenda ook op andere relevante bijeenkomsten. Zoals binnenkort het evenement Hier opgewekt.

En waar staan de windmolens die zijn aangesloten bij Windunie? Dat is allemaal te vinden op de Windunie-kaart. En hoeveel huishoudens worden door elke aansluiting voorzien van groene stroom? Ook dat is te vinden bij de kaart. Net als de parken in ontwikkeling: bij elk park staat aangegeven wat de plannen zijn, wat de status is, wie opdrachtgever is en soms wordt verwezen naar een projectwebsite.

Op de homepage laten we dan weer zien hoeveel elektriciteit de Windunie-molens vandaag al hebben opgewekt. Dat is zelfs per regio te zien. Ja, Windunie werkt hard aan meer duurzame energie in lokaal eigendom.