Windpark SwifterwinT zoekt een relatiebeheerder

Windunie is als adviseur betrokken bij verschillende grote windparken in ontwikkeling. Zo ook bij Windplanblauw, een windpark dat in de noordwesthoek van Flevoland, in de gemeenten Dronten en Lelystad, ontwikkeld wordt. Windplanblauw heeft momenteel een vacature uitstaan voor Lokale Relatiebeheerder. Iemand die de schakel vormt tussen de projectorganisatie en de lokale partners van SwifterwinT.

Bekijk hieronder de vacature van SwifterwinT voor een lokale relatiebeheerder:

In de noordwesthoek van Flevoland, in de gemeenten Dronten en Lelystad, wordt onder de naam Windplanblauw een nieuw windpark ontwikkeld. De huidige 74 windmolens in het projectgebied worden vervangen door 61 grotere turbines met meer vermogen. Deze wekken genoeg stroom op voor het totale elektriciteitsverbruik van ca. 125.000 Nederlanders. Windplanblauw wordt ontwikkeld door Vattenfall en SwifterwinT, een samenwerking van ruim 150 ondernemers, bewoners en turbine-eigenaren uit het projectgebied. Bijna iedereen in het gebied is als certificaathouder betrokken bij de ontwikkeling van het windpark. Om de lokale partners van SwifterwinT niet alleen betrokken en geïnformeerd te houden, maar ook een eerste aanspreekpunt te geven, is Windplanblauw op zoek naar een lokale relatiebeheerder, voor een periode van vier tot vijf jaar.

De baan

Als schakel tussen het gebied en de projectorganisatie zorg je ervoor dat de omgeving op het juiste moment betrokken wordt bij werkzaamheden of onderzoeken. Als eerste aanspreekpunt voor alle lokale partners van SwifterwinT ga je regelmatig bij hen op bezoek, weet je wat er speelt en koppel je dit terug aan de juiste mensen binnen de projectorganisatie. In informatiesysteem PIMS registreer je gesprekken en afspraken. In de komende twee jaar bezoek je alle lokale partners zo’n twee á drie keer; daarnaast organiseer je één keer per maand een inloopmiddag of extra bijeenkomsten indien nodig op het kantoor van SwifterwinT in Swifterbant. Ten slotte werk je aan een strategie om het gevoel van eigenaarschap en betrokkenheid van de lokale partners te behouden/vergroten.

Jouw profiel

Om deze rol optimaal in te vullen zijn we op zoek naar iemand met een zorgvuldige en flexibele werkstijl en met een goed ontwikkeld gevoel voor mensen.

  • Open en empathisch, een luisterend oor voor lokale partners
  • Gestructureerd en georganiseerd, waardoor afspraken goed gedocumenteerd worden
  • Betrouwbaar en discreet
  • Realistisch, er worden geen afspraken gemaakt/toezeggingen gedaan die niet (kunnen) worden nagekomen
  • Overwicht, je wordt serieus genomen door de lokale partners
  • Ervaring met/kennis van windenergie en agrarische bedrijfsvoering
  • Woonachtig op maximaal een uur rijden van het projectgebied
  • Uitgesloten zijn zij die reeds verbonden zijn aan SwifterwinT en/of Nuon (zoals leden en/of certificaathouders, incl. vrije kring)

Wat bieden wij?

Wij bieden een zelfstandige, uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief in een professionele werkorganisatie. Je komt te werken in een energieke en transparante omgeving waarin betrokkenen samenwerken in hun ambitie om bij te dragen aan duurzame energie. Het betreft een functie van gemiddeld 16 tot 24 uur per week; dit kan per periode verschillen. We bieden je hiervoor een goed salaris en dito arbeidsvoorwaarden.

Reageren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sanne Raaijmakers via: 06 – 422 050 05.

Stuur je cv en motivatie naar secretariaat@swifterwintbv.nl o.v.v. vacature ‘Lokale relatiebeheerder’.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.