Zonnepark Jutterszon in Den Helder

Op bedrijventerrein de Dogger in Den Helder realiseert shareNRG het project Jutterszon. Het grondgebonden zonnepark van 3,1 Megawatt is lid van Coöperatie Windunie en heeft een Zonunie-Poolcontract. Greenchoice is partner van het project. 

Om de energietransitie te versnellen stimuleert shareNRG, samen met haar partners, de ontwikkeling van zonneparken in Nederland met als uitgangspunten: goed overleg met omwonenden, grondeigenaren, overheden, zorgvuldigheid in procedures en lokale betrokkenheid.

Bewoners van Den Helder kunnen dan ook met voorrang participeren in dit project. Door burgerparticipatie mogelijk te maken, krijgt iedereen de kans om te profiteren van zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere toekomst!

Bij Zonnepark Jutterszon kunnen 8.160 zonnepanelen geplaatst worden. Het volledige PV-systeem zal een vermogen van 3,1 MWp hebben en jaarlijks circa 2.800.000 kWh opwekken. Het zonnepark gaat zo duurzame energie leveren voor circa 1.000 huishoudens! Via ZonnepanelenDelen is het mogelijk om mee te investeren in het park.

Meer informatie over de Zonunie-Pool vindt u hier.