Windmaand juni 2022

Windmaand juni 2022
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Bestuurscolumn

Energie puzzelaars

Legpuzzels, wie is er niet groot mee geworden? Als je een legpuzzel en een grote tafel hebt waar je al je stukjes op kan storten, dan kan je er samen meteen mee beginnen.

Legpuzzels hebben altijd mijn interesse. En ze hebben op anderen ook aantrekkingskracht. En puzzels dagen mensen uit om iets te doen om in elkaar te zetten. Als er bij ons thuis een puzzel ligt dan gaat iedereen ermee aan de slag. Zelfs als er iemand langs loopt of op bezoek komt, dan raadt u het al: het is altijd een gespreksonderwerp en er zal altijd geprobeerd worden om een stukje van de puzzel te leggen.

Als je begint aan een legpuzzel, dan draai je alle stukjes naar boven en je sorteert de kantstukken met de vierhoeken eruit. Die probeer je eerst in elkaar te krijgen en vervolgens sorteer je op kleur of voorwerp. Daarna ga je passen en elk stukje dat past geeft voldoening. Zo kan je steeds losse gebiedjes maken en die alvast plaatsen waar het hoort en later aan andere delen vastmaken. Als je er niet uitkomt, dan helpt om even te pauzeren, aan een ander deel te werken of aan mede-puzzelaars over te laten.

Net als legpuzzels is nu iedereen met de energie puzzel bezig. Wij denken dat de oplossingen liggen in nieuwe energiesystemen en de combinaties van zon-bij-wind en opslag. En dat we ook de puzzel kunnen leggen door vraag en aanbod op beter op elkaar aan te sluiten.

En naar ons jubileum kijkend, en daarmee ook een terugblik op alle mooie puzzelstukken die we samen al gelegd hebben, dan zie je ook dat je met Windunie steeds grotere puzzels kunt maken.

Vandaar dat we als coöperatie met energie puzzelaars ernaar uitzien om ons jubileum met elkaar te vieren op 24 augustus te Kraggenburg. En om daar weer bij elkaar te komen om ook de aankomende puzzels te bekijken en samen te leggen.

Douwe de Jong

Bestuurslid
Coöperatie@windunie.nl