Windmaand september 2021

Windmaand september 2021
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Bestuurscolumn

De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent

“De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.” Dit is een quote van Mahatma Gandhi die passend is bij onze coöperatie. Zo was het een genoegen om elkaar eindelijk eens live te treffen en kennis te maken met alle leden tijdens de regiobijeenkomsten. Zeker na alle communicatie via het scherm.

Als bestuur keken we erg uit naar de regiobijeenkomsten. We bespraken met elkaar wat we aan het doen zijn en wat we nog van plan zijn. Want je wilt als bestuur weten of we allemaal nog op één lijn zitten. En hier lenen deze avonden zich prima voor. Wat betreft contact met leden werkt het persoonlijke contact het beste. Want als je als coöperatie wilt opereren, gaat het om samen goed met elkaar af te stemmen.

We zijn volop bezig met nieuwe flexibele energie systemen, waar de eerste contouren zich laten zien in de vorm van regionale samenwerkingen. Zo zijn we bezig met het koppelen van energie tussen MKB-bedrijven en de regio. En we maken stappen met opslag. Wat voorheen alleen maar rendabel was in enkele grote projecten, is nu al rendabel op agrarisch bedrijfsniveau. Dit zijn enkele voorbeelden die al heel dichtbij zijn en bij wijze van spreken morgen al geïmplementeerd kunnen worden in uw omgeving of bedrijf.

Dit alleen al geeft aan dat er in korte tijd veel aan het veranderen is. Zie ook de volatiele stroomprijzen met oplopende onbalanskosten en de steeds moeilijkere netinpassingen met de aansluitingen. En laten we met elkaar die aansluitingen nu wel hebben als leden van de coöperatie. Wees hier zuinig en alert op. En zoek met ons uit wat voor mogelijkheden er zijn en welke er aan komen.

Als we samen de dingen blijven doen en elkaar daarbij blijven betrekken, dan is er altijd een toekomst!

Douwe de Jong
Bestuurslid