Windmaand september 2021

Windmaand september 2021
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Windunie kan u adviseren

Kansen door vrijkomende netaansluitingen

De komende jaren worden er op veel plekken in Nederland windmolens gesaneerd om plaats te maken voor grotere windparken. Hierbij komen vaak de netaansluitingen van deze windmolens vrij. Het behouden van de netaansluiting na sanering van een windmolen of windmolenpark biedt kansen voor u.

U kan de bestaande netaansluiting bijvoorbeeld verhuren of verkopen aan nieuwe duurzame energieprojecten in de omgeving, die problemen ondervinden met de aansluiting door congestie op het elektriciteitsnet. Een andere mogelijkheid is dat u als eigenaar van een netaansluiting zélf kunt investeren in een zonnepark en/of energieopslagsysteem. Energieopslag kan een belangrijke rol spelen in het ontlasten van het lokale elektriciteitsnet, door het opslaan of leveren van elektriciteit op gunstige momenten. Een combinatie van verlengd eigen gebruik en verhuur van (een deel van) de capaciteit van de netaansluiting is ook mogelijk.

Welk van deze opties de voorkeur heeft, hangt af van de specifieke situatie. Belangrijke uitgangspunten zijn de gemaakte afspraken met de netbeheerder, het eigenaarschap en de technische specificaties van de netaansluiting.

Windunie denkt graag met u mee over de mogelijkheden van uw vrijkomende netaansluiting. Zo kunnen wij de verschillende opties voor uw specifieke situatie op een rij zetten en advies uitbrengen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij uw vrijkomende netaansluiting?

Neem contact op via mail of per telefoon: 030 753 31 00.