Windmaand november 2021

Windmaand november 2021
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Interview Axel Posthumus in NRC Spitsuur

‘Eigenlijk zaten we al in een andere levensfase’

Met drie zoons wonen Axel Posthumus en Nicole Ikkerink in het Duitse Marburg. „Niet de hele dag op elkaars lip. Het maakt de relatie gewoon rijker.”

Axel: „Als ik écht thuis ben, dan ben ik in Duitsland. Daar zijn Nicole en de kinderen. Ik vertrek gemiddeld op maandagavond naar Nederland en kom donderdagavond terug.”

Axel woont van dinsdag tot vrijdag in een appartement in Utrecht. Hij is algemeen directeur van Windunie. Nicole runt samen met Axel nu zo’n twintig jaar een camping in Duitsland.

Nicole: „Ik run met Axel samen een camping in Duitsland. Ik ben er zes dagen per week.”

Axel: „We hebben drie zoons. De oudste is 19 jaar, de middelste 12, en dan is er nog eentje van 1,5 jaar, een nakomelingetje. Of hoe wij het noemen: we hebben er een hele mooie ramp bij gekregen.

„Als ik er niet ben, doet Nicole de kinderen, de camping, alles. In Nederland zorg ik dat ik in drie à vier dagen gemiddeld zo’n 35 uur werk, ook veel avonduren. Op maandag en vrijdag doe ik duidelijk minder. Dan probeer ik er voor het gezin te zijn, en doe ik wat voor de camping op de achtergrond. Ik concentreer me op de grote lijnen, en Nicole op het dagelijks beleid.”

Lees het hele interview >>