Windmaand januari 2022

Windmaand januari 2022
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

In Memoriam: Kaak Schenk (1941-2022)

Graag brengen we het overlijden van Kaak Schenk onder de aandacht. Naast Bernard Schuijt en Wilma Raijmakers was Kaak één van de oprichters van de Coöperatie Windunie.

Kaak was een rustige, bedachtzame man met veel gevoel voor sociale verhoudingen. Hij had altijd oog voor de ander, stond open voor diens mening en was oprecht geïnteresseerd in zijn of haar verhaal. Hij was daarmee het sociale hart en geweten van de coöperatie en legde zo vaak een ander perspectief op tafel. Dat perspectief en het begrip dat daardoor voor elkaar ontstond, hielp enorm bij het oplossen van de (interne) discussies. Ik – maar ik denk ook veel bestuurders van toen – hebben daar veel van geleerd en veel aan gehad. Ik ben Kaak daar dankbaar voor.

Volgens mij zijn het deze elementen die wij een plek hebben gegeven in onze kernwaarden. Het draait om samenwerken, oog hebben voor elkaar en elkaars mening om van daaruit ‘verbinder’ te zijn en zo onze bijdrage te leveren aan de energietransitie. Daar stond Kaak toen al voor en dat hebben wij van hem geleerd.

Heel veel dank aan hem.

Axel Posthumus

Algemeen Directeur