Windmaand oktober 2019

Windmaand oktober 2019
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Leven van de wind

Dat is de naam van de locatie waar we de Algemene Ledenvergadering houden op 9 december a.s. in Wieringerwerf, natuurlijk volgen de uitnodiging, agenda en vergaderstukken zoals u gewend bent. Nooit slecht om de datum alvast te noteren.

‘Leven van de wind’, doorgaans een synoniem voor een betrekkelijk onbekommerd bestaan waarin voor u en mij gebruikelijke problemen niet aanwezig lijken. Zo bezien is de naam van onze vergaderlocatie veelbelovend.

Ondernemers in de windenergie ‘leven’ dan wel van de wind, onbekommerd is dat bestaan niet. In de sector is verandering de constante factor geworden. De maatschappelijke druk van klimaatakkoord is voelbaar, inspraak en/of actie is zichtbaar bij plannen voor windenergie (en ook zon op land). Provincies voeren eigen beleid, aansluitzekerheid van parken is er niet meer. Never a dull moment.

Mensen van de Windunie staan er niet alleen voor. Samen weet je meer, samen kun je meer. Ook en vooral in tijden van verandering. Daarom gaan we op de ledenvergadering aandacht schenken aan de kansen. Die gaan we met elkaar bespreken, een ieders inbreng is welkom. Helemaal blij worden we als de ‘nieuwe generatie’, de mensen die ook morgen en overmorgen ondernemen in de wind en zon hun inbreng leveren.

Ter inspiratie hebben we iemand gevraagd die, gepokt en gemazeld is in de energiewereld, ons mee kan nemen in ontwikkelingen en de kansen die er voor de Windunie en haar leden zijn.

Samen zijn we Windunie, samen gaan we met uitdagingen aan de slag. Bijvoorbeeld via een goede vertegenwoordiging in de RESsen en in de lobby om de aansluitproblematiek op te lossen. Dat samen doen zorgt ervoor dat ‘leven van de wind’ minder bekommernissen oplevert.

Graag tot 9 december in Wieringerwerf!

Marten Wiersma

Bestuurslid