Windmaand oktober 2019

Windmaand oktober 2019
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Aanvraag SDE+ najaar 2019 en negatieve transportindicatie?

Bent u bezig met een aanvraag voor SDE+ najaar 2019, maar heeft u een negatieve transportindicatie van de netbeheerder gekregen? Laat het er niet bij zitten en gebruik dan de voorbeeldbrieven, die we hebben laten opstellen door een deskundige jurist. We bieden twee opties:

Optie 1: SDE+ aanvragen bij negatieve transportindicatie

In de voorbeeldbrief onderbouwt u dat de negatieve transportindicatie in strijd met de wet is, en dat de gevraagde subsidie daarom moet worden toegekend.

  1. Download brief 1
  2. Kopieer de tekst op eigen briefpapier en wijzig de geel gemarkeerde gedeelten.
  3. Verstuur je aanvraag SDE+

Optie 2: eerst bezwaar maken bij netbeheerder

Het is verstandig de netbeheerder te vragen om de negatieve transportindicatie te heroverwegen. Voor SDE+-aanvragen fase 1 (tot 4 november) wordt dat heel krap, maar voor fase 2 (4-11 november) en fase 3 (11-14 november) is er nog wat tijd.

  1. Download brief 2
  2. Kopieer de tekst op eigen briefpapier en wijzig de geel gemarkeerde gedeelten.
  3. Verstuur het verzoek naar de netbeheerder

Als de netbeheerder alsnog een positieve transportindicatie afgeeft dan is dat positief! Als de netbeheerder bij een niet-onderbouwde negatieve transportindicatie blijft of niet (tijdig) reageert, vraagt u toch SDE+-aan, met een iets aangepaste brief:

  1. Download brief 3
  2. Kopieer de tekst op eigen briefpapier en wijzig de geel gemarkeerde gedeelten.
  3. Verstuur je aanvraag SDE+

Laat het ons weten!

Heeft u ook een niet-onderbouwde negatieve transportindicatie van de netbeheerder gekregen? Laat het weten (en ook wat de eventuele reactie op de brieven is) door een mail te sturen aan Leon Straathof.

Toelichting

Wij (Windunie, Energie Samen en Pawex) lobbyen al vanaf de zomer over deze transportindicaties. De minister heeft in september gezegd dat de netbeheerders eventuele negatieve transportindicaties moesten onderbouwen.

Vanaf 1 oktober was het mogelijk om transportindicaties aan te vragen. Wij zien in de praktijk dat er negatieve indicaties worden afgegeven zonder goede onderbouwing. Dit hebben we aangekaart bij het ministerie, zonder resultaat. Met deze voorbeeldbrieven leggen we samen de basis voor verdere juridische stappen.