Windmaand april 2022

Windmaand april 2022
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Site visit Emove van Turbinezon

30 Windunieleden kwamen op 7 april naar de site visit van de pilot van Turbinezon in Zeewolde, Flevoland. De leden bezochten daar de pilot van de Emove.

De leden bezochten de opstelling van de Emove van joint venture Turbinezon. De Emove is een verplaatsbaar zonneveld dat aangesloten kan worden op de transformator van windturbines. De Emove in Zeewolde is de eerste Emove die direct aangesloten is op een windturbine in Zeewolde.

De Emove Solar is een interessante oplossing voor gemeenten, burgercoöperaties, turbine-eigenaren en windparken die zonne-energie willen combineren met windenergie. Met de Emove Solar levert Turbinezon een extra bijdrage aan de doelstellingen van de regionale energiestrategieën en het behalen van de nationale klimaatdoelen. Per windturbine zijn zo’n 20 tot 30 mobiele Emove Solar units van rond de 21 kWp te plaatsen.

Site visit Turbinezon

Een belangrijke innovatie is dat het verplaatsbare zonneveld direct op de transformator van de windturbine kan worden aangesloten. “Omdat het mobiele zonneveld geen extra aansluiting nodig heeft en niet-grondgebonden is, lukt het om duurzame initiatieven snel op te starten en vaart te maken met de energietransitie”, zegt Devin van Gelder, General Manager bij Emove.

Sjoerd Hupkes Wijnstra, ontwikkelaar zonneparken bij Windunie: “We hebben de technische kennis van Emove gecombineerd met de ontwikkel-, advies- en exploitatie-expertise van Windunie. De Emove Solar is verrijdbaar en snel op te bouwen in verschillende opstellingen. Bovendien is de Emove Solar schaalbaar. Er is geen fundering nodig, omdat de verrijdbare zonnepanelen-installatie op de kraanopstelplaatsen van windturbines kan staan. Wij denken dat deze mobiliteit en flexibiliteit een voordeel oplevert voor de ruimtelijke inpassing.

Voor meer informatie kunt u terecht op de webiste van turbinezon.nl >>

Wilt u weten of de Emove van Turbinezon een optie is voor u?

Neem dan contact op met Sjoerd Hupkes Wijnstra via mail of per telefoon via 030 – 753 3100.