Windmaand januari 2021

Windmaand januari 2021
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Windpark Weijerswold in bedrijf gesteld

Windmolenleverancier Vestas heeft de windmolens van Windpark Weijerswold formeel overgedragen aan Windunie en Pure Energie. Daarmee is het windpark officieel in bedrijf gesteld en produceert het nu groene elektriciteit.

Windpark Weijerswold is een initiatief van Pure Energie en Windunie. We hebben samen vier windmolens gebouwd in Weijerswold. Met deze windmolens wordt lokale, duurzame windenergie opgewekt in de gemeente Coevorden.

Nauwe samenwerking met lokale initiatiefnemers, gemeente en bewoners

“Eelco Bots (commercieel directeur Windunie): “Windpark Weijerswold is een van de projecten waar Windunie als medeaandeelhouder van eerste idee tot uitvoering betrokken is geweest en in nauwe samenwerking met een groep lokale initiatiefnemers dit project succesvol heeft uitgevoerd. De voorbereiding heeft flinke tijd geduurd, maar heeft er dan ook toe geleid dat in goed overleg met gemeente en bewoners besluiten genomen konden worden.

Beheer Windpark Weijerswold

Nu het windpark is gebouwd, nemen de beheerafdelingen van Windunie en Pure Energie het over. Windunie exploiteert en beheert de twee oostelijke windmolens (de twee windmolens in de richting van Schoonebeek). Pure Energie exploiteert en beheert de twee westelijke windmolens (de twee windmolens in de richting van Coevorden).

Samenwerking met Windunie en Windinvest positief

“De samenwerking met Windunie heeft veel ‘vrije tijd’ gekost, maar het project is dat meer dan dubbel en dwars waard geweest. We zijn als initiatiefnemers van scratch af aan mededeelgenoot en hebben een unieke samenwerking gehad tussen Windinvest en Windunie, waarin wij een kijkje in de keuken kregen van duurzame energieprojecten en waaruit een zelfstandige entiteit is ontstaan: Coevorden Weijerswold BV. Hieruit kunnen nog verdere toekomstige duurzame ontwikkelingen worden geïnitieerd, aldus Koen Streutker (Windunie lid en initiatiefnemer Windpark Weijerswold).

Kennis en kunde opgedaan

Veronique Eldering (Omgevingsmanager Windunie): “We hebben een belangrijke mijlpaal gehaald met het in bedrijf stellen van dit Windpark. Persoonlijk kijk ik er met veel plezier op terug. Ik werk al jaren aan dit project mee. Eerst als ondersteuner van de projectleider, waarbij ik de financial close meemaakte. Later als omgevingsmanager in de bouwfase. Ik heb er veel van geleerd en die kennis en kunde pas ik toe in de volgende projecten van Windunie.”

Naar de website van Windpark Weijerswold >> 

Wilt u meer informatie over samenwerken met Windunie?

Neem contact op met Eelco Bots via mail of per telefoon 030 753 31 00.