Windmaand februari 2022

Windmaand februari 2022
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Windunie en Emove starten met Turbinezon

Windunie en Emove zijn de joint venture Turbinezon gestart. Samen introduceren ze nu een verplaatsbaar zonneveld dat aangesloten kan worden op de transformator van windturbines. Emove is ontwikkelaar van mobiele zonnepanelen. Windunie realiseert duurzame energieprojecten in lokaal eigendom, waaronder windenergie. Per windturbine zijn zo'n 20 tot 30 mobiele Emove Solar units van rond de 21 kWp te plaatsen.

Een belangrijke innovatie is dat het verplaatsbare zonneveld direct op de transformator van de windturbine kan worden aangesloten. Omdat het mobiele zonneveld geen extra aansluiting nodig heeft en niet-grondgebonden is, lukt het om duurzame initiatieven snel op te starten en vaart te maken met de energietransitie.

We hebben de technische kennis van Emove gecombineerd met de ontwikkel-, advies- en exploitatie-expertise van Windunie. De Emove is verrijdbaar en snel op te bouwen in verschillende opstellingen. Bovendien is de Emove schaalbaar. Er is geen fundering nodig, omdat de verrijdbare zonnepanelen-installatie op de kraanopstelplaatsen van windturbines kan staan. Wij denken dat deze mobiliteit en flexibiliteit een voordeel oplevert voor de ruimtelijke inpassing.

Windunie Turbinezon

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Sjoerd Hupkes Wijnstra via mail.