Windmaand juni 2021

Windmaand juni 2021
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Windunie in de media

Windunie verscheen de afgelopen maand met een aantal publicaties in de media. Axel Posthumus verscheen onder andere in De Ondernemer en P-Plus over de rol van Windunie in de RES’en en over zijn ondernemerschap. De podcastserie van “De oogst van morgen” interviewde projectmedewerker Susan Drion over de uitdagingen van energietransitie.

P-Plus: Windunie regisseur regionale energietransitie

In Nederland moeten dertig regio’s voor 1 juli dit jaar een Regionale Energie Strategie opstellen. De precieze invulling van deze plannen heeft gevolgen voor de ruimtelijke inpassing, benodigde infrastructuur en het draagvlak van duurzame energie. Een van de uitdagingen waar de RES-regio’s de komende tijd voor staan, is het samenbrengen van verschillende onderdelen van het energiesysteem. Nu al lopen projecten en initiatieven aan tegen problemen met de netinpassing.

“Hierdoor liggen er kansen voor lokaal eigendom, draagvlak en slimme koppelingen tussen projecten. Door te zoeken naar slimme energiecombinaties kunnen coöperatieve initiatiefnemers sneller projecten realiseren”, betoogt Posthumus.

Lees het artikel>>

Podcast ‘Landlust’

Windunie collega Susan Drion vertelt in de Podcast ‘Landlust’ van ‘De oogst van morgen’  over Windunie, wat we doen, tegen welke uitdagingen we aanlopen en haar persoonlijke visie op de energietransitie.

Susan helpt als projectmedewerker bij Windunie lokale initiatiefnemers, boeren en burgers, met het realiseren van een windpark. Hiervoor werkte ze als adviseur aan nieuwe verdienmodellen voor duurzame landbouw. Haar achtergrond in de duurzame landbouw zet zij in bij Windunie.

Beluister de Podcast >>

Axel Posthumus in De Ondernemer: ‘Over vijf jaar is de knop om'

Axel Posthumus is er van overtuigd: over vijf jaar is in Nederland de knop om wat betreft de transitie naar duurzame energie. Er is nog veel te doen, beseft de Windunie-directeur zich maar al te goed. ‘De vraag is niet langer óf, maar hóe we het gaan doen. Ik vind de mentale transitie daarin het sleutelwoord’. Een van zijn doelen daarbinnen: ‘Wat zou het mooi zijn wanneer stroom straks lokaal en onafhankelijk van derden beschikbaar is’.

Lees het artikel >>

Heeft u vragen over deze publicaties?

Neem contact op via mail of per telefoon: 030 753 31 00.