Windmaand oktober 2017

Windmaand oktober 2017
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Windunie vraagt voor 11 MW zon-subsidie aan

Windunie heeft in oktober voor 11 MW aan ZonPV-subsidie aangevraagd voor in totaal 31 leden en toekomstige leden. Een gigantische hoeveelheid waar we trots op mogen zijn en wat het potentieel van zonPV voor onze leden onderstreept.

Onder de aanvragen valt ook de eerste zonneweide. Het gaat om een 3 MW grootte zonneweide in Noord-Holland, waarvoor Windunie succesvol een omgevingsvergunning heeft aangevraagd.

Inkoop en informatieavond

Begin dit jaar hadden we ook al voor 15 leden voor in totaal 4.7 MW aan zonPV-subsidie ontvangen en deze projecten gaan nu richting inkoop van de zonnepanelen. We hebben daarvoor een inkooptraject ingericht om te komen tot de beste afspraken en de optimale uitvoering. Vanuit onze brede ervaring met inkoop hebben we overkoepelende randvoorwaarden en eisen opgesteld, en zijn we bezig om te komen tot goede contractuele voorwaarden met preferred suppliers. De kennis en onze inkoopervaring met windturbines passen we project-specifiek toe om tot de beste oplossing en afspraken te komen.

Van A tot Zon

Voor zowel deze deelnemers, als de leden voor wie we afgelopen weken subsidie hebben aangevraagd, is er op dinsdag 24 oktober een informatieavond georganiseerd. Deze vond plaats in de Shortgolf in Swifterbant en kon rekenen op zo’n 40 geïnteresseerde leden. De avond werd geopend door Bernard Schuijt, voorzitter van de zoncommissie. Nick de Wilt en Angelique Strijker gaven vervolgens een presentatie over onder andere de aanpak voor de inkoop. Onze huisadviseur VanAtotZon gaf een presentatie over de ontwikkelingen binnen zonPV en wat belangrijk is bij de inkoop van zonnepanelen voor een optimaal rendement. Door de aanwezigen werden interessante vragen gesteld en suggesties gedaan die we meenemen in het proces.

Angelique Strijker tijdens de presentatie in de Shortgolf

Toekomst

We zijn ervan overtuigd dat zon-PV op dak of in een weide interessant is voor ontzettend veel leden en niet-leden van Windunie. Daarom zouden we nog veel meer leden willen helpen bij het ontwikkelen en exploiteren van een zon-PV project. Maar ook niet-leden zijn natuurlijk welkom om met ons hun zon-PV project te realiseren. Om ook voor die mensen makkelijker te vinden te zijn, zullen wij op de website van Windunie meer informatie gaan presenteren. Ook zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken voor het ontwikkelen van een aparte website voor zon en een aparte merknaam. We hopen u hierover tijdens de Algemene Ledenvergadering van Windunie in december nader te informeren.

Heeft u ook interesse in het ontwikkelen van een zonneweide of wilt u uw dak verduurzamen? Neem dan contact met ons op (zon@windunie.nl), dan bespreken we de mogelijkheden met u!