Windmaand november 2017

Windmaand november 2017
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
En meer interessante onderwerpen bij HIER Opgewekt 2017

Communicatie bij coöperatieve windprojecten

Vrijdag 17 november bezocht Windunie het Evenement HIER Opgewekt. In een uitverkocht theater het Spant! in Bussum kwamen 900 coöperaties, ontwikkelaars, overheden, energieleveranciers en andere belangstellenden om kennis uit te wisselen en te vergaren over duurzame energieopwekking.

In onze Windunie stand konden we rekenen op veel belangstelling; ontwikkelaars die wel wat professionele ondersteuning konden gebruiken, of coöperaties die meer willen weten over wind of zon. Met acht man sterk verbreedden we ons netwerk en wellicht ook onze eigen coöperatie.

Menno van de Lustgraaf in de Windunie stand

Het team vlnr: Sigi Simons, Tessa Felix, Anje Poortman, Carel Kooij, Angelique Strijker, Marjolijn Krul. Véronique Eldering en Menno van de Lustgraaf ontbreken op de foto.

 

Communicatie in windprojecten

Windprojecten hebben niet alleen een grote impact op het klimaat, maar ook op de directe omgeving. Het communiceren met betrokkenen – van partners tot omwonenden – is een continu proces. Waar kunnen energie coöperaties bij hun communicatiestrategieën op letten? Tessa Felix van Windunie en Inge Verhoef van De Windvogel vertelden tijdens een interactieve sessie over hun ervaringen. Na afloop was er ruimte voor vragen, die met name gingen over omgaan met de pers en weerstand. HIER Opgewekt schreef er een mooi artikel over, dat binnenkort via deze link te lezen is.