Windmaand november 2017

Windmaand november 2017
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

WindEurope Conference & Exhibition

Europa’s belangrijkste windenergie evenement vindt dit jaar plaats in de RAI in Amsterdam. Op de jaarlijkse beurs tonen meer dan duizend exposanten hun innovaties en oplossingen voor de hele waardeketen van de windsector, zowel wind op land als offshore. Windunie is ook aanwezig en draagt bij aan een sessie over Windpark Zeewolde.

Tijdens de opening van WindEurope gaan politici en pioniers uit de industrie met elkaar in gesprek over de laatste trends in het vakgebied en werpen een blik op de toekomst. Vervolgens vinden er gedurende de dagen allerlei parallelle sessies plaats over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van zowel wind op land als wind op zee.

Betrekken van burgers

Het doel van de organisatie is om een congres ‘voor de sector, door de sector’ te organiseren. Om die reden deden ze in juni een oproep aan mensen binnen de sector om een zogenaamd ‘abstract’ in te dienen om een bepaald onderwerp, project of vooruitstrevende aanpak in de sector onder de aandacht te brengen.

Tessa Felix, communicatieadviseur bij Windunie, en Siward Zomer, Projectmanager REScoopNL, dienden een abstract in over de vooruitstrevende participatie-aanpak in Windpark Zeewolde. Met deze abstract veroverden Siward en Tessa een plaats in de sessie ‘Engaging local communities’, van 11:30 – 12:45 uur in zaal G107 op 29 november. Lees hier meer over deze sessie.

Dutch Village op WindEurope

De NWEA (de Nederlandse Wind Energie Associatie) zal in samenwerking met IRO een stuk beursvloer omdopen tot ‘Dutch Village’. Nederlandse organisaties, van adviesbureaus tot windturbine onderhoudsbedrijven, presenteren zich daar aan de beursbezoekers. Dutch Village zorgt voor een Nederlandse branding en promotie van het paviljoen en voor specifieke netwerkbijeenkomsten met als resultaat maximale aandacht. Zo wordt geborgd dat Nederland zich tijdens WindEurope optimaal kan presenteren als windland bij uitstek. Windunie staat niet met een stand op Dutch Village, maar onze directieleden en een aantal medewerkers zijn wel aanwezig op de beursvloer.

Meer informatie over WindEurope