Windmaand september 2020

Windmaand september 2020
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
R-Meetings

Hoe beïnvloeden de Covid-19 maatregelen de ontwikkeling van wind op land?

De invloed van Corona op de ontwikkeling van windenergieprojecten op land is merkbaar. Levertijden van turbines worden langer en de RES-projecten lopen vertraging op. Reden voor R-Meetings om daar eind augustus online aandacht aan te besteden.

We startten, na de opening door host Axel Posthumus, met een sessie van Pascal Weijers (Projectleider SwifterwinT, Windunie) over de maatregelen rondom Corona en welke weerslag deze hebben op het RES (Regionale Energie Strategie) programma en daarmee op nieuwe windparken in ontwikkeling. En over ervaringen om in deze omstandigheden toch het contact met initiatiefnemers van windparken te onderhouden.

Vervolgens deelde Jeroen Boerkamps (Directeur Greentrust Consultancy) zijn ervaringen over de druk op prijzen, onzekere levertijden en vertragingen bij (toe-)leveranciers van turbines.

Afsluitend sprak Marc Schmitz (Managing Director Rabobank) over de uitdagingen rondom kredietwaardigheid van bedrijven en het afsluiten van Power Purchase Agreements.

Inhoudelijk deskundige energieprojecten en presentator Weero Koster (Directeur Aeolian renewable advisory services/Bestuurder StAK Windpark Zeewolde) zorgde voor een verdiepende discussie.

Over R-meetings

R-meetings brengt alle spelers binnen de energiewereld, met nadruk op Wind op Land, bij elkaar. Het delen van kennis, expertise en ervaring van deze spelers draagt bij aan het tot stand brengen van de energietransitie in Nederland.

Er zijn doorgaans twee tot drie R-meetings per jaar. Ieder rond een actueel thema met innovatieve sprekers die actief dialoog oproepen en met netwerkmogelijkheden. R-meetings levert alle aanwezigen nieuwe kennis, invalshoeken en contacten op.

Voor de organisatoren levert R-Meetings een positieve lading van de eigen merken en diensten op. Daarnaast versterken de bijeenkomsten de banden met samenwerkingspartners en de energiewereld als geheel.

Op de hoogte blijven van R-meetings

Wilt u op de hoogte blijven van de volgende R-meetings? Schrijf u dan in op de R-meetings nieuwsbrief via deze link.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over R-meetings, neem contact op met Sigi van Driel – Simons via mail of per telefoon 030 753 31 00.