Windmaand september 2020

Windmaand september 2020
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Windunie lobby

Uitspraak Europese Hof

De Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) is de branchevereniging van de windsector. NWEA bevordert de ontwikkeling van windenergie met het oog op een duurzame Nederlandse energievoorziening. Voor en met haar leden werkt NWEA aan een sterke windsector. Windunie is via Energie Samen lid en zet zich via NWEA in voor nieuw beleid en lobbytrajecten.

Begin september stond in het nieuws dat het Europese Hof een uitspraak gedaan heeft over de geluidseffecten van een windpark in Vlaanderen die gevolgen kan hebben voor de windparken in Nederland.

Standpunt NWEA

NWEA en haar leden blijven bij het standpunt dat windenergie keihard nodig blijft om de doelen van het Klimaatakkoord te halen. Natuurlijk moeten windmolens goed ingepast worden in het landschap en moeten we rekening houden met de natuur en omwonenden. Juist daarom maken we ook gedragscodes met overheden, natuurorganisaties, omwonenden, vertegenwoordigers etc waar we ons als sector aan houden.

Voor bestaande parken en reeds vergunde parken zien we vooralsnog geen problemen en voor nieuwe parken hangt het van de nationale regelgeving af. Wij zijn ervan overtuigd dat het kabinet de ontwikkeling van duurzame energie blijft ondersteunen om Nederland op koers te houden naar een leven zonder fossiele energie.

Wilt u meer weten over lobby door Windunie?

Kijk dan op de lobby pagina van de Windunie website. Heeft u ideeën voor onderwerpen die geagendeerd moeten worden? Neemt u dan contact op met lobby-coördinator Laura de Groot per mail of via telefoonnummer: 06 – 55 45 58 81.

Speciaal voor Windunieleden: Lobby informatie op ‘Mijn Windunie'

Windunieleden kunnen inloggen op het speciale ledengedeelte ‘Mijn Windunie’ op de website van Windunie. Dit kan via de knop ‘Mijn Windunie’ rechtsboven. Drukt u de knop ‘Mijn Windunie’ in, dan komt u op de inlogpagina terecht. U kunt zich daar aanmelden met het bij ons bekende e-mailadres en wachtwoord.

Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u een nieuwe aanvragen op dezelfde inlogpagina. Bent u ingelogd, dan komt u op een aparte ‘ledenwebsite’ terecht. U kunt daar informatie inzien die speciaal voor leden bedoeld is. Daaronder vallen onder andere de data en agendastukken van de bijeenkomsten, de ledenlijst van de coöperatie en alle lobby stukken. Heeft u vragen over Mijn Windunie? Stuur ons dan een mail.