Windmaand oktober 2018

Windmaand oktober 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Inkoopactie Zon-op-dak en bundelactie Zeewolde

De installatie van zonnepanelen van pluimveehouder Gert van der Veen in Dalfsen is afgerond en een totale oppervlakte van 4.193 vierkante meter aan zonnepanelen met een totaalvermogen van 768.600 Wp ligt klaar voor de definitieve oplevering. Dit systeem is goed voor de opwekking van 636 MWh per jaar.

Pluimveebedrijf Middeldijk is daarmee de eerste deelnemer aan de Windunie inkoopactie voor zonnepanelen die een zonnedak realiseerde. Aan de andere projecten die mee hebben gedaan aan deze inkoopactie wordt gebouwd of voorbereidend werk gedaan.

De aanbiedingen van de PV-leveranciers voor de nieuwe zon-inkoopactie zijn binnen. Windunie vergelijkt deze aanbiedingen komende maanden op onder andere: kwaliteit van de panelen, garanties en prijs. De resultaten bespreken we in november met de Zoncommissie.

Windunie heeft in oktober voor een groot aantal leden SDE-subsidie voor zonnepanelen aangevraagd. Wilt u zich alvast opgeven of meer informatie? Neemt u dan contact op met Jenno Ringersma.

Bundelactie Zeewolde

De gemeente Zeewolde vormt momenteel beleid over de ontwikkeling van zonneweiden. Zij willen deze mogelijk onder bepaalde voorwaarden toe gaan staan. Windunie voert samen met Liander en een landschapsarchitect de komende weken gesprekken met gemeente Zeewolde. Windunie wil met haar leden kleinschalige (circa 1.5 ha) zonneweiden ontwikkelen, die kunnen worden aangesloten op de netaansluiting van de huidige windturbines. Door ruimte te bieden aan lokale initiatiefnemers hoopt Windunie de gemeente te overtuigen het huidige elektriciteitsnet te blijven benutten.

Dit plan levert de initiatiefnemers een goede businesscase op door de lage aansluitkosten en zorgt ervoor dat het huidige elektriciteitsnet nog een tijd dienst kan doen. Eind december van dit jaar hakt de gemeente een knoop door over het te nemen beleid.