Windmaand februari 2021

Windmaand februari 2021
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Investeren in Windpark den Tol via obligatielening nu mogelijk

Het is vanaf 22 februari 2021 mogelijk om in Windpark den Tol te investeren via een obligatielening. Direct omwonenden hebben de eerste mogelijkheid, betalen geen transactiekosten en profiteren van een hogere rente.

Windpark den Tol geeft een obligatielening ter grootte van drie miljoen euro uit tegen een rente van 5%. De obligatielening heeft een looptijd van ca. 6 jaar. Meedoen is mogelijk vanaf € 1.000,- per obligatie. Binnen deze drie miljoen euro is € 500.000,- gereserveerd voor de directe omgeving binnen een bepaald postcodegebied. Zij ontvangen een jaarlijkse rente van maar liefst 6% en betalen geen transactiekosten. Voor meer informatie en inschrijven voor direct omwonenden van het windpark kunt u hier terecht.

Over Windpark den Tol

Het is de bedoeling dat het park in april 2022 operationeel is. De initiatiefnemers hebben in het verleden de belofte gedaan dat de omgeving mag mee participeren in het project deze belofte willen ze op deze manier graag nakomen.

Verder doneert Windpark den Tol jaarlijks € 15.000, – aan Stg. ‘t Gemeynt te Netterden. Deze stichting is er verantwoordelijk voor dat de gelden ten goede komen aan de plaatselijke gemeenschap. Daarnaast is het dus mogelijk om zelf te kunnen investeren door middel van een obligatielening.

Eind januari kwam de financiering voor Windpark den Tol rond. Na ongeveer 20 jaar van ontwikkeling kan in maart de bouw van 9 Nordex windturbines van start gaan. Het is de bedoeling dat het windpark in april 2022 operationeel is. Green Trust en Windunie traden op als adviseur.

Meer informatie vindt u op website: WindparkdenTol.

Wilt u meer informatie over samenwerken met Windunie?

Neem contact op via mail of per telefoon: 030 753 31 00.