Windmaand februari 2021

Windmaand februari 2021
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Windunie lobby

Lobby voor windsector in loop naar verkiezingen

De Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) is de branchevereniging van de windsector. NWEA bevordert de ontwikkeling van windenergie met het oog op een duurzame Nederlandse energievoorziening. Voor en met haar leden werkt NWEA aan een sterke windsector. Windunie is via Energie Samen lid en zet zich via NWEA in voor nieuw beleid en lobbytrajecten.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen zet NWEA zich in om zoveel mogelijk het belang van de windsector onder de aandacht te brengen. Hierin trekt NWEA op met de belangenbehartiger van de Nederlandse zonne-energiesector: Holland Solar. De kernboodschap is dat elektrificatie de kern voor verduurzaming is en de inzet van wind en zon daarmee onontbeerlijk is. De komende weken wordt er vanuit de brancheverenigingen op verschillende manieren lobby gevoerd voor zonne- en windenergie.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 vraagt NWEA een aantal kandidaten naar hun visie op windenergie. Wat wordt de rol van wind in de toekomst? Wat zou de overheid moeten doen om dit te stimuleren? En, welk advies hebben zij voor de windsector? De eerste kandidaat is Henri Bontenbal van het CDA. Het gesprek met hem is hier te vinden: Gesprek Henri Bontenbal.

Daarnaast onderzoekt NWEA of zij werkbezoeken kan regelen bij kleinere leden of bedrijven die lokaal werken. Windunie is al benaderd door een kandidaat met het verzoek om eens het gesprek te voeren over wind, zon en opslag. Verder zal NWEA actief naar buiten treden als er uitspraken worden gedaan door (kandidaat) Tweede Kamerleden die onjuist zijn. Dit doen zij bijvoorbeeld door het plaatsen van een opinieartikel op de website van NWEA en social media of het rechtstreeks benaderen van (kandidaat) Tweede Kamerleden.

Wilt u meer weten over lobby door Windunie?

Kijk dan op de lobby pagina van de Windunie website. Heeft u ideeën voor onderwerpen die geagendeerd moeten worden? Neemt u dan contact op met lobby-coördinator Laura de Groot per mail of via telefoonnummer: 06 – 55 45 58 81.

Speciaal voor Windunieleden: Lobby informatie op ‘Mijn Windunie'

Windunieleden kunnen inloggen op het speciale ledengedeelte ‘Mijn Windunie’ op de website van Windunie. Dit kan via de knop ‘Mijn Windunie’ rechtsboven. Drukt u de knop ‘Mijn Windunie’ in, dan komt u op de inlogpagina terecht. U kunt zich daar aanmelden met het bij ons bekende e-mailadres en wachtwoord. Dit wachtwoord is bij Windunie niet bekend, omdat het automatisch wordt gegenereerd.

Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u een nieuwe aanvragen op dezelfde inlogpagina. Bent u ingelogd, dan komt u op een aparte ‘ledenwebsite’ terecht. U kunt daar informatie inzien die speciaal voor leden bedoeld is. Daaronder vallen onder andere de data en agendastukken van de bijeenkomsten, de ledenlijst van de coöperatie en alle lobby stukken. Heeft u vragen over Mijn Windunie? Stuur ons dan een mail.