Windmaand februari 2021

Windmaand februari 2021
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Vacature bestuurslid Coöperatie Windunie

Coöperatie Windunie zoekt conform het rooster van aftreden een nieuw bestuurslid. Het bestuur vindt het vanuit een diversiteitsprincipe zeer gewenst dat er een vrouwelijk bestuurslid aantreedt, en nodigt daarom vooral haar vrouwelijke leden uit om te solliciteren.

Het bestuur van de coöperatie vertegenwoordigt de 290 aangesloten leden en houdt onder andere toezicht op de bedrijfsactiviteiten van Windunie Groep. Windunie draagt bij aan duurzame energieopwekking in lokaal eigendom. De Coöperatie Windunie en de Windunie Groep zijn groeiend en ambitieus.

Wat houdt de functie in?

Het bestuur komt minimaal elke vier weken bijeen, bereidt de twee jaarlijkse algemene ledenvergaderingen voor, onderhoudt contact met de leden door onder andere regiobijeenkomsten en vertegenwoordigt de coöperatie bij gelegenheid naar buiten.

Het bestuur vertegenwoordigt de coöperatie in de aandeelhoudersvergadering van de Windunie Groep. Vanuit die positie geeft het bestuur mede sturing aan de strategie en het beleid, en controleert de uitvoering van de taken en de beheersing van de risico’s.

De voorzitter van het bestuur is aftredend in 2022. Wij kijken daarom vooruit en nodigen kandidaten met ambitie om voorzitter van het bestuur te worden met nadruk uit om te solliciteren.

Wat vragen we van je?

Je bent lid van de coöperatie en betrokken bij de opwek en/of ontwikkeling van duurzame energie. Je bent daarnaast maatschappelijk betrokken, hebt bestuurservaring, gewend je beleidsmatig te oriënteren en je hebt door ervaring verkregen inzicht in de beleidsmatige hoofdlijnen en financiën van een groeiende organisatie. Daarbij heb je kennis van de stroommarkt en/of enkele andere aspecten van de bedrijfsvoering van de Windunie organisatie.

Je bent een integere en betrouwbare teamspeler met een goed ontwikkeld vermogen om strategische en operationele business vraagstukken te kunnen overzien. Dit zowel op inhoud als op proces.

Als schakel tussen leden en de onderneming ben je toegankelijk en onderhoud je actief contact met de leden, individueel en deels georganiseerd in samenwerking met het bestuur. Natuurlijk ben je flexibel van geest en bereid om met meerderheid van stemmen genomen besluiten intern en extern te verdedigen.

Onze ideale kandidaat brengt mee:

– HBO- of academisch werk- en denkniveau en het vermogen te schakelen tussen strategische en meer operationele domeinen;
– Bestuurservaring, met een afgeronde relevante bestuurderscursus (of bereid deze te volgen);
– Ervaring als ondernemer;
– Aantoonbare maatschappelijke betrokkenheid;
– Kennis van de elektriciteitsmarkt;
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– Goede presentatie- en communicatievaardigheden;
– Optioneel: ervaring als bestuursvoorzitter of de ambitie/potentie je daartoe te ontwikkelen.

Wat bieden wij?

We bieden je een veelzijdige rol in een interessante, groeiende coöperatie. Het is een kans om mee te helpen aan de verdere professionalisering en groei van een gezonde organisatie die puur en alleen werkt aan duurzame energie in lokaal eigendom, in een steeds veelzijdiger wordend veld van stakeholders. Je werkt met inspirerende, deskundige collega-bestuurders vanuit verschillende disciplines. De tijdsbesteding in de functie varieert, maar is gemiddeld ongeveer een dagdeel per week waarbij het voorzitterschap ongeveer een dag per week vraagt. Wij bieden een marktconforme beloning.

Uitgangspunten en kernwaarden coöperatie Windunie:

– De coöperatie richt zich op lange termijn waarde creatie;
– De relatie tussen de leden onderling is gebaseerd op samenwerking en solidariteit;
– De coöperatie gaat uit van de kracht van het collectief.

Reageren:

Voor meer informatie over de functie van bestuurder bij Windunie kun je contact opnemen met Jacqueline Tuinenga via 06-29066009. Stuur je CV en motivatie uiterlijk 19 maart 2021 naar jacqueline.tuinenga@windunie.nl o.v.v. vacature bestuurder Windunie.