Windmaand februari 2018

Windmaand februari 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Bestuurscolumn

Kom naar de regiobijeenkomst en praat mee!

Dit voorjaar bent u als Windunie-lid weer van harte welkom op een van de regionale bijeenkomsten, die in maart plaatsvinden. Toegankelijk voor álle leden van Windunie en voor het eerst ook voor de leden van de belangenbehartiger voor Particuliere Windturbine Exploitanten PAWEX. Wij praten u tijdens deze ledenbijeenkomsten bij over actuele ontwikkelingen die spelen in het energielandschap en bij de coöperatie.

Wij benaderen u komende weken actief in uw eigen regio en informeren tijdens deze bijeenkomsten over de toekomstplannen van de coöperatie aan de hand van de aanpassingen in het Meerjarenbeleidsplan. Wij moedigen u als lid aan om actief de dialoog aan te gaan met het bestuur en de directie om te kijken wat we samen voor elkaar kunnen betekenen de komende jaren.

Ontwikkelingen energiemarkt en aanpassing meerjarenbeleidsplan

In alle regio’s komen we langs om te kijken wat we samen voor elkaar kunnen krijgen, hoe u naar de coöperatie kijkt, hoe u wilt dat de coöperatie eruit ziet, waar de coöperatie goed in is en waar verbeterpunten kunnen zitten. De leidraad daarbij zijn de aanpassingen in het Meerjarenbeleidsplan naar aanleiding van ontwikkelingen in de energiemarkt. Deze aanpassingen zijn: de verbreding van de focus op duurzame energie (met name ZonPV) in het algemeen in plaats van windenergie alleen, de verbreding van de doelgroep naar burgercoöperaties en –initiatieven en een aanpak bij windparken die meer op strategisch omgevingsmanagement gebaseerd is.

Masterclass Stroommarkt

Als extra bieden we u bij de regiobijeenkomsten een masterclass “Stroommarkt” aan. Expert Jochem van Egmond, financieel manager bij Windunie, zorgt ervoor dat u binnen een uur op de hoogte bent van de prijzen, de markten en de (Pool) strategieën van de stroommarkt. Natuurlijk zal ook de Windunie Pool hier aan bod komen.

Versterken kennis en kunde met PAWEX leden

Dit jaar nodigen we bij de regiobijeenkomsten ook PAWEX leden uit. Op deze manier versterken we de kennis en kunde met elkaar. Daarnaast is het voor PAWEX leden goed om te weten wat Windunie kan betekenen voor hen. In de afgelopen jaren heeft Windunie een goede relatie opgebouwd met PAWEX en deze intensiveren we de komende tijd. Het levert voor iedereen voordelen op in praktische zin: qua kennisdeling en omdat Wind op Land een luidere stem krijgt.

Inschrijven of meer informatie over de regiobijeenkomsten?

De regio’s en data staan onderaan deze pagina en vindt u ook terug op uw persoonlijke ledenpagina bij “Mijn Windunie”. U kunt zich opgeven voor een van de zes bijeenkomsten door te bellen naar het Windunie secretariaat: 030 – 75 33 100 of secretariaat@windunie.nl. De avonden duren van 19.00u. tot 22.00u. Voor vragen of opmerkingen en onderwerpen waar u meer over zou willen horen bent u welkom op bovenstaand telefoonnummer of mailadres.

Vorig jaar waren deze bijeenkomsten zeer succesvol met een opkomst van twee derde van de leden. Dit jaar hopen we op nog meer belangstelling. We zien er naar uit u te ontmoeten tijdens een van de bijeenkomsten!

Cor de Graaf, Bestuursvoorzitter Coöperatie Windunie.