Windmaand februari 2018

Windmaand februari 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer

Op woensdag 21 februari maakte de Raad van State bekend dat het inpassingsplan 'Windpark De Drentse Monden en Oostermoer' in stand blijft. De bezwaren tegen het inpassingsplan van de ministers van Economische Zaken en Infrastructuur en de daarbij behorende besluiten die het windpark mogelijk maken, zijn ongegrond. Dat betekent dat het windpark met 45 windturbines in de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn mag worden aangelegd.

“Wij zijn blij met de positieve uitspraak van de Raad van State. Daarmee is een zeer intensief voorbereidingstraject overgegaan naar de uitvoering. Een belangrijke stap voor alle betrokkenen,” aldus Derck Truijens (projectleider van deelwindpark Oostermoer, Windunie).

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer is een initiatief van Windpark Oostermoer Exploitatie B.V., Duurzame Energieproductie Exloërmond B.V., coöperatie De Windvogel en duurzaam energiebedrijf Raedthuys Pure Energie.

Het windpark, dat in totaal uit 45 windmolens in de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze zal bestaan, zal naar verwachting 562,5 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar opwekken. Dat is evenveel als 187.500 huishoudens per jaar verbruiken (bij gemiddeld 3000 kWh per huishouden). De exacte hoogte van de windmolens is nog niet bekend, maar de tiphoogte zal minimaal 175 meter en maximaal 210 meter zijn.

Windunie is als adviseur betrokken bij de ontwikkeling van het windpark en heeft een aandeel van 10% in Windpark Oostermoer Exploitatie B.V.

Meer informatie over het windpark De Drentse Monden en Oostermoer.

Meer informatie over de uitspraak van de Raad van State.