Windmaand april 2020

Windmaand april 2020
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Windunie Lobby

Oprichting subcommissie NWEA voor bestaande windparken

Het afgelopen kwartaal heeft NWEA overleg met haar leden gevoerd om een subcommissie op te richten die zich speciaal richt op bestaande windparken. Het doel van de subcommissie is om zich in te zetten voor belangen en onderwerpen die specifiek voor bestaande windparken gelden.

Windunie is namens Energie Samen lid van NWEA. Beide organisaties zien de noodzaak voor deze subcommissie in oprichting. Er zijn veel relevante thema’s voor onze leden. De onderwerpen waar de subcommissie zich op wil richten, zijn onder andere:

• Impact van nieuw beleid op bestaande windparken/particuliere windturbines (met name geluid en slagschaduw)
• Knelpunten qua service netbeheerder (IV schap, Meetgegevens en vertraging levering vervangende trafo)
• Verlengde levensduur
• Taxatiewijzer Windturbines overleg met VNG
• Certiq-ledenraad
• Functioneren MyCertiq
• REC’s (GVO’s) en afwaardering GVO’s bestaande Windturbines.
• Opschaling/vervanging
• Verzekering/risico’s

De doelgroepen van deze subcommissie zijn eigenaren en beheerders van bestaande windparken op land, PAWEX-Windunie leden via Energie Samen en overgebleven particuliere windturbine-eigenaren (van na de lidmaatschapssplitsing NWEA-PAWEX).

Zodra de eerste bijeenkomst van de subcommissie heeft plaatsgevonden, kunt u de terugkoppeling daarvan lezen op de “Mijn leden pagina” van Windunie onder het kopje “Lobby”. Op dit moment zijn we ons nog aan het beraden welke collega plaatsneemt in deze subcommissie.

Heeft u ideeën voor onderwerpen die in deze subcommissie behandeld moeten worden? Neemt u dan contact op met Laura de Groot per mail of via telefoonnummer: 06 – 55 45 58 81.

Over 'Mijn Windunie'

Windunieleden kunnen inloggen op het speciale ledengedeelte ‘Mijn Windunie’ op de website van Windunie. Dit kan via de knop ‘Mijn Windunie’ rechtsboven. Drukt u de knop ‘Mijn Windunie’ in, dan komt u op de inlogpagina terecht. U kunt zich daar aanmelden met het bij ons bekende e-mailadres en wachtwoord.

Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u een nieuwe aanvragen op dezelfde inlogpagina. Bent u ingelogd, dan komt u op een aparte ‘ledenwebsite’ terecht. U kunt daar informatie inzien die speciaal voor leden bedoeld is. Daaronder vallen onder andere de data en agendastukken van de bijeenkomsten, de ledenlijst van de coöperatie en lobby stukken. Mocht u vragen hebben over ‘Mijn Windunie’ dan kunt u ons een mail sturen.