Windmaand mei 2018

Windmaand mei 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Periodieke controle trafostations van belang

Veel bestaande turbines hebben een trafostation/onderstation buiten de turbine. In de loop van tijd kan dit station wat verzakken of kan ongedierte en stof in de ruimte komen. Omdat in het trafostation hoge spanningen aanwezig zijn, is het belangrijk dat het trafostation schoon, droog en vrij van ongedierte is. Een periodieke controle van de afsloten ruimtes is daarom van belang.

Bij een schade aan het trafostation waar een verzekeraar bij betrokken is, zal deze ook altijd naar de onderhoudsgeschiedenis vragen om vast te stellen of achterstallig onderhoud niet de oorzaak was van de schade. Het is daarom van belang om hier aandacht voor te hebben en schades te voorkomen.

Wat kunt u zelf doen?

We merken dat trafostations soms niet voldoende controle en onderhoud krijgen. Om hier een beeld van te vormen kunt u bij uw onderhoudspartij en de netbeheerder navragen wanneer onderhoud is uitgevoerd en welke onderdelen hierbij zijn geïnspecteerd. Daarnaast kunt u zelf afwijkingen in de gaten houden aan de buitenzijde en de ruimtes die voor u toegankelijk zijn door controle op verzakkingen en ongedierte.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Nick de Wilt per mail of op telefoonnummer: 030 753 31 00.