Windmaand september 2022

Windmaand september 2022
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Bestuurscolumn

Regiobijeenkomsten

De regio, het platteland, het achterland, het rurale gebied, “Hier is toch niks?” merkte een bezoeker van onze vergaderlocatie eens op toen we het over de verandering van het landschap hadden. Het ging hier over een aantal datacenters, die hier in het zuiden van onze polder staan. Niks? Ik moest even schakelen, ik zag namelijk tarwe, suikerbieten, aardappels en windturbines staan. Ik had de mening dat hier al heel wat moois was. Het is soms verhelderend om iets vanuit een ander perspectief te horen, ondanks dat je het niet altijd eens met elkaar hoeft te zijn.

Binnenkort staan de regiobijeenkomsten weer gepland. Een goede laagdrempelige manier om met jullie als leden in contact te komen. Een paar korte onderwerpen komen aan bod, waarna er voldoende tijd is om bij te praten; met ons als bestuur, met de Windunie medewerkers en met elkaar. Deze bijeenkomsten zijn hierdoor ook uitermate geschikt om eventuele bedrijfsopvolgers / nieuwe generatie leden mee te nemen.

Graag horen wij waar jullie knelpunten zitten, waar jullie kansen zien en hoe Windunie hierbij kan helpen of ondersteunen.

Bij jullie in de regio zijn al veel initiatieven en gebeurd er al veel. Maar er kan en moet meer kunnen, vooral op het gebied van duurzame energie. Dit zal op de meeste plekken wel een andere aanpak vereisen als we tot dusver gewend waren. De netcongestie maakt dat innovatie keihard nodig is om verder te komen. Productie en afname moeten gekoppeld worden waardoor er meer ruimte beschikbaar komt op het bestaande netwerk. De regio gaat daarin het voortouw nemen en de stad krijgt het nakijken.

Want in de regio daar gebeurd het! Dus tot ziens op de regiobijeenkomsten.

Jacco de Graaf
Voorzitter Bestuur