Windmaand juli 2020

Windmaand juli 2020
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Windpark de Veenwieken levert stroom

Windpark De Veenwieken, tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg, heeft zijn tien nieuwe windturbines in gebruik genomen. Per jaar moeten deze groene stroom opwekken voor 20.000 huishoudens. Zes turbines worden geëxploiteerd door de assetmanagement-afdeling van Windunie.

Windpark De Veenwieken is een initiatief van De Wieken B.V. (Windunie, ABN AMRO Energie Transition Fund en Greenchoice) en Pure Energie. Met het in gebruik nemen van alle molens is de bouw van het windpark officieel afgerond. De Wieken B.V. wil een bijdrage leveren aan de decentrale energietransitie in Nederland door lokale productie van groene stroom te stimuleren.

Over bouw, opening en exploitatie van Windpark de Veenwieken is door Windunie, ABN AMRO Energie Transition Fund en Greenchoice een video gemaakt.

Meer weten? Neem contact met ons op:
Heeft u vragen over de bouwfase van windparken? Neem dan contact op met Paddy Siliacus per mail of telefoon: 030 – 753 31 00. Heeft u vragen over de exploitatiefase van turbines? Neem dan contact op met Nick de Wilt per mail of telefoon: 030 – 753 31 00.