Windmaand september 2017

Windmaand september 2017
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Windunie bezoekt Vestas fabriek

Op 6 en 7 september bezochten Angelique Strijker, adviseur exploitatie en Maurice Beekhuizen, senior contract manager (beiden links op de foto) de Vestas fabriek in Aarhus, Denemarken.

Het tweedaagse bezoek aan de Deense fabrikant bevatte een rondleiding in het testcentrum waar drive trains (de hoofdas, de lagers en tandwielkast met generator) worden blootgesteld aan de condities die turbines het hele werkzame leven ondervinden. Daarnaast kregen ze te zien hoe de drive trains met alle toebehoren in elkaar worden gezet en uiteindelijk de nacelle vormen die tijdens de bouw op de toren wordt gezet.

Koninklijk tintje

Koning Willem-Alexander

In het Deense plaatsje Lem waren ze getuige van de productie van het eerste blad van 80 meter met een nieuwe hybride techniek. Ten slotte bezochten ze de indrukwekkende nieuwe offshore V164 turbine van 8 MW, waar ze informatie kregen op het gebied van techniek, bouw en kwaliteitsborging van turbines. Kennis die goed van pas komt bij komende aanbestedingen. Het klantbezoek eindigde met een koninklijk tintje: het gezelschap werd naar Nederland gevlogen door niemand minder dan Koning Willem-Alexander.