Windmaand november 2020

Windmaand november 2020
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Windunie lobby

Combineren van meerdere duurzame opwekkers op één aansluiting

De Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) is de branchevereniging van de windsector. NWEA bevordert de ontwikkeling van windenergie met het oog op een duurzame Nederlandse energievoorziening. Voor en met haar leden werkt NWEA aan een sterke windsector. Windunie is via Energie Samen lid en zet zich via NWEA in voor nieuw beleid en lobbytrajecten.

Op 9 november organiseerde NWEA het webinar “Cable pooling en meerpartijenovereenkomst”. Met 80 deelnemers een zeer goed bezochte themasessie, wat wel aangeeft hoeveel belangstelling er is voor deze oplossing. Verwacht wordt dat er een groot potentieel is voor cable pooling, waarvan met name nieuwe zonneparken kunnen profiteren.

Sprekers

Ventolines presenteerde de elementen die zij momenteel uitwerkt voor een standaard meerpartijenovereenkomst. Deze overeenkomst kunnen leden van Energie Samen, NWEA en Holland Solar gaan gebruiken als ze met meer partijen op één aansluiting willen. Deze standaardisering moet de juridische, financiële en organisatorische uitdagingen hanteerbaar maken.

Semper Power en Outsmart presenteerden een aansprekende cable pooling casus. Bij het bestaande windpark Koegorspolder worden een zonnepark en een batterij geplaatst, die de bestaande aansluiting van het windpark gaan benutten. Toegelicht werd wat de motivatie van de windparkexploitant was om hieraan mee te werken, ondanks genoemde uitdagingen.

Loopt u tegen technische aspecten aan wat betreft cable pooling en wilt u daar advies over? Neem dan contact met ons op via het algemene nummer 030 753 3100 of via e-mail.

Wilt u meer weten over lobby door Windunie?

Kijk dan op de lobby pagina van de Windunie website. Heeft u ideeën voor onderwerpen die geagendeerd moeten worden? Neemt u dan contact op met lobby-coördinator Laura de Groot per mail of via telefoonnummer: 06 – 55 45 58 81.

Speciaal voor Windunieleden: Lobby informatie op ‘Mijn Windunie'

Windunieleden kunnen inloggen op het speciale ledengedeelte ‘Mijn Windunie’ op de website van Windunie. Dit kan via de knop ‘Mijn Windunie’ rechtsboven. Drukt u de knop ‘Mijn Windunie’ in, dan komt u op de inlogpagina terecht. U kunt zich daar aanmelden met het bij ons bekende e-mailadres en wachtwoord.

Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u een nieuwe aanvragen op dezelfde inlogpagina. Bent u ingelogd, dan komt u op een aparte ‘ledenwebsite’ terecht. U kunt daar informatie inzien die speciaal voor leden bedoeld is. Daaronder vallen onder andere de data en agendastukken van de bijeenkomsten, de ledenlijst van de coöperatie en alle lobby stukken. Heeft u vragen over Mijn Windunie? Stuur ons dan een mail.