Windmaand november 2020

Windmaand november 2020
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Interview in Nieuwe Oogst met Hein de Kort en Henk Werkman

Samen sterk bij ontwikkeling windpark in lokaal eigendom

Met Hein de Kort als een van de kartrekkers, verenigde een groep van vijf agrarisch ondernemers zich in 2013 om zelf drie windturbines te realiseren ter hoogte van Zaltbommel tussen de A2 en de spoorlijn Utrecht – Den Bosch. Inmiddels is het project in de realisatiefase. Verloopt alles zoals gecontracteerd, dan draaien er over ongeveer twaalf maanden drie windturbines.

De weg was niet zonder hobbels en kuilen. ‘We hebben al vroeg besloten om de ontwikkeling in eigen beheer te houden’, vertelt De Kort. ‘Dat brengt uitdagingen met zich mee. Maar we vonden het erg belangrijk om de opbrengsten van dit project binnen de regio te houden. Sluit je een grondcontract af met een grote ontwikkelaar, dan geef je daarmee ook het rendement en eigendom van de windmolens weg.’

Dit sluit aan op de visie van Windunie. Als coöperatie gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van duurzame energieprojecten in lokaal eigendom is Windunie sinds 2014 bij Windpark Bommelerwaard-A2 betrokken. De Kort: ‘We merkten dat het ons ontbrak aan de nodige kennis en kunde. Je bent zelf agrarisch ondernemer en dit is toch een andere tak van sport.’’ Lees het hele artikel.

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met Henk Werkman via mail of per telefoon 030 753 31 00.