Windmaand augustus 2018

Windmaand augustus 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Gezocht: enthousiaste voorlopers in landbouw en energie!

De Nederlandse overheid heeft de ambitie om voor 2050 de energievoorziening volledig te verduurzamen. De landbouw is in het behalen van deze doelstelling een essentiële partij vanwege de beschikbare ruimte en de mogelijkheden om energie op te wekken, te benutten en/of op te slaan. Windunie is actief betrokken bij deze ontwikkelingen en doet daarom mee aan het vierjarige project ‘Landbouw als vliegwiel voor de energietransitie’ (2018-2021). In dit project slaan Wageningen Research, ECN, LTO-Noord, Alliander, Jules Energy en Windunie de handen ineen om de rol van de landbouw in de energietransitie vorm te geven.

Om veranderingen in een bestaand systeem voor elkaar te krijgen is het werken met voorlopers essentieel. Daarom zijn we bezig het Innovatienetwerk Energieke Boeren op te zetten. Dit is een groep van 20-25 voorloperbedrijven die samen met de projectpartners werken aan een agenda voor innovatie, beleid en uitvoering. Het netwerk komt 2 tot 4 keer per jaar samen voor een bijeenkomst. Op dit moment zijn we op zoek naar deelnemers voor het Innovatienetwerk, en wij denken dat het voor Windunie-leden interessant is om hieraan mee te doen.

Bent u nieuwsgierig, kennisgedreven, altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en vooral niet bang om opgedane kennis te delen? Wilt u een actieve bijdrage leveren aan de toekomstige energievoorziening en de rol van uw sector daarin? Dan is deelnemen aan het Innovatienetwerk Energieke Boeren iets voor u. Stuur vrijblijvend – maar wel voor 7 september 2018 – een e-mail waarin u uw interesse kenbaar maakt naar myrte.koch@windunie.nl. U wordt dan door Arjan Dekking, onderzoeker Stad-Land Relaties bij de WUR, benaderd met meer informatie over het Innovatienetwerk.