Windmaand november 2018

Windmaand november 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Succesvolle financiële participatie bij energieprojecten

U hoort en leest discussies rondom participatie of u bent direct of indirect betrokken bij de ontwikkeling van duurzame energieprojecten. Eén van de mogelijkheden is de inzet van financiële participatie. Maar wat is dat nu eigenlijk en hoe past u het toe in de ontwikkeling van energieprojecten?

Windunie bracht op 23 november een white paper uit, waarin we aan de hand van projecten en ervaring drie concrete adviezen geven en kennis delen over hoe financiële participatie in energieprojecten toegepast kan worden, zodat het draagvlak en de acceptatie van energieprojecten vergroot wordt.

Download het white paper “Financiële participatie bij energieprojecten, zo doet u dat!” en kijk hoe deze vorm van participatie toe te passen is bij de ontwikkeling van energieprojecten door: een financieel participatieplan op maat te maken samen met de omgeving, een passende financiële participatiemethoden en participatie vormgeving en het in een vroeg stadium te starten met het betrekken van de omgeving.

Eerste exemplaar white paper voor Siward Zomer (Energie Samen)

Auteur Menno van de Lustgraaf overhandigde op 23 november een exemplaar van het white paper aan Siward Zomer (Energie Samen) op het Evenement HIER Opgewekt. “Het white paper laat zien dat de ambitie van 50% lokaal eigendom na oplevering van een energieproject haalbaar is”, aldus Siward.

Download het white paper Financiële participatie bij energieprojecten, zo doet u dat!