Windmaand november 2018

Windmaand november 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Vervolg SDE+ -najaarsronde

De afgelopen maand hebben we een leverancier gevonden, die de zonne-energiesystemen gaat realiseren bij de deelnemers die in het najaar van 2017 SDE-subsidie hebben aangevraagd. Dit hebben we gedaan op basis van een grondige analyse van de aanbiedingen en in overleg met de Zoncommissie. De deelnemers krijgen deze week bericht over de keuze. De leverancier bezoekt in december alle deelnemers en brengt definitieve offertes uit.

Bij de deelnemers die in het voorjaar van 2017 SDE-subsidie hebben aangevraagd, zijn inmiddels drie installaties vrijwel af. Bij drie andere zijn alle contracten ondertekend en wordt de bouw voorbereid.

SDE+ najaar 2018

In de SDE+ najaarsronde 2018 heeft Windunie 19 SDE+-aanvragen gedaan voor zonne-energieprojecten. Bij deze aanvragen heeft Windunie er voor gekozen om in fase 2 niet voor het maximaal aan te vragen bedrag van €106 per MWh in te schrijven, maar daar één euro (dus voor €105 per MWh) onder te gaan zitten.

 

Vorige week zijn door RVO de resultaten van de aanvragen naar buiten gebracht. Deze zijn weergegeven in onderstaande grafiek. Gebleken is dat in fase 2 de subsidiepot van 6 miljard overtekend is. Omdat we in fase 2 niet voor het hoogst mogelijke aanvraagbedrag hebben gekozen, lijken we een goede kans te maken dat onze aanvragen gehonoreerd gaan worden.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel dan kunt u contact opnemen met Carel Kooij via mail Carel.kooij@windunie.nl en op nummer: 06 – 27 15 70 51.