Windmaand juli 2021

Windmaand juli 2021
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Windunie helpt u bij de voorbereiding en aanvraag

Wilt u gebruik maken van SDE++?

5 oktober 2021 gaat de subsidieregeling SDE++ open. Er is wederom 5 miljard euro beschikbaar gesteld om Nederlandse bedrijven te stimuleren duurzame energie (waaronder zonne- en windenergie) te produceren en CO2-uitstoot te verminderen. Windunie kan u helpen bij de voorbereiding en aanvraag.

De overheid blijft het belangrijk vinden dat Nederland verduurzaamt. In 2030 moet de CO2-uitstoot 49 procent lager zijn dan in 1990. Om dit te realiseren steunt de overheid initiatieven die bijdragen aan CO2-reductie. Bedrijven die hernieuwbare energie willen produceren krijgen daarom subsidie voor hun investering.

Om in aanmerking te komen voor een subsidiebeschikking gelden een aantal voorwaarden. Eén daarvan is dat de ondernemer voor het project beschikt over een grootverbruikersaansluiting of bereid is te verzwaren naar een grootverbruikersaansluiting. Een andere voorwaarde is om bij de subsidieaanvraag een positieve transportindicatie van een netbeheerder mee te sturen. Dat geldt voor zowel zonne- als windenergie aanvragen.

Dit jaar is de SDE++ open van 5 oktober tot en met 11 november 2021. 

Wilt u SDE++ aanvragen?

Windunie kan u helpen bij de voorbereiding en aanvraag. Neem daarom direct contact op per mail of per telefoon: 030 753 31 00.