Windmaand april 2018

Windmaand april 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Een kleine 100 man liet zich zaterdag 21 april informeren

Zonovergoten Open Winddag Windplanblauw trok veel bezoekers

Op zaterdag 21 april organiseerde Windplanblauw op het terrein van Shortgolf Swifterbant een Open Winddag. De circa 100 bezoekers kwamen hier tussen 11.00 en 15.00 uur alles te weten over het nog te realiseren windpark in de noordwesthoek van Flevoland. Excursies naar de windmolen, een groot springkussen voor de kinderen, picknicken op het grasveld; met dit mooie weer maakten veel gezinnen er een leuk dagje uit van.

De Open Winddag op 21 april stond volledig in het teken van het nog te realiseren windpark, dat gepland staat tussen Lelystad en Dronten bij Swifterbant. Initiatiefnemers SwifterwinT en Nuon stonden van 11.00 tot 15.00 uur klaar om alle vragen van bezoekers te beantwoorden. Met diverse activiteiten en informatiekramen werden de plannen van het vernieuwde windpark overgebracht aan het publiek. Bij één van de molens nabij Shortgolf Swifterbant informeerden enkele initiatiefnemers uit het buitengebied geïnteresseerden over de werking van een windmolen; bezoekers van de open dag konden hier met een busje naar toe worden gebracht en daadwerkelijk in de molen kijken. Kinderen vermaakten zich met een speurtocht en vanaf 12:00 uur was er een picknick op het veld. Een gezellig dagje uit dus!

Windpark in 3D

Tijdens de dag ondersteunden de adviseurs van Windunie de organisatie met visualisaties van het nieuwe windpark. Via een 3D model konden bezoekers op een computerscherm door het gebied ‘vliegen’ en vanaf hun eigen huis zien hoe hun uitzicht er vanaf 2021 uitziet. Daarnaast was er via een ‘augmented reality’ tool via de iPad direct in het gebied te zien waar de molens kwamen. Door de iPad te bewegen zie je precies waar de nieuwe molens komen te staan. Een erg leuke en nuttige toevoeging van het programma, om bewoners een nog beter beeld te geven van de nieuwe situatie.

Meer weten? Ga naar Windplanblauw.