Windmaand mei 2022

Windmaand mei 2022
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Interview Vakblad Wind en Zon ‘Jong in de energietransitie’

Else Noë: met windenergie de energietransitie volbrengen

“Met windenergie kan je grote stappen maken om de energietransitie te volbrengen.” Aan het woord is Else Noë (30), projectleider bij Windunie: “Uiteindelijk geloof ik erin dat je veel kan bereiken, wanneer je energieprojecten gezamenlijk aanpakt.”

Else Noë werkt sinds 2021 als projectleider bij Windpark SwifterwinT. Zij is al vier jaar betrokken bij het Windpark en bekleedde daar verschillende rollen. Op dit moment vallen omgevingsmanagement, financiering en het regelen van stroomcontracten onder haar supervisie. “Ik spreek continu met de achterban, zorg dat de bouw van de turbines goed gaat en ik zorg ervoor dat Windpark SwifterwinT straks 25 jaar succesvol kan draaien.”

Samen met Vattenfall werkt SwifterwinT aan de ontwikkeling van Windplanblauw, een windpark in de noordwesthoek van Flevoland, in de gemeenten Dronten en Lelystad. De 74 windmolens die nu in het projectgebied staan, worden vervangen door 61 grotere turbines met meer vermogen. Deze wekken genoeg stroom op voor het totale elektriciteitsverbruik van ongeveer 400.000 huishoudens. Bij SwifterwinT speelt samen lokaal ondernemen een belangrijke rol.

De energietransitie is niet de enige reden geweest om te gaan werken aan duurzame energieprojecten. Uiteindelijk is duurzamer leven de grootste drijfveer van Noë. “Ik wilde graag naar een duurzaam platform of duurzame stad toewerken, waarbij duurzaamheid de standaard is en mensen geen individuele keuzes en opofferingen hoeven te maken. Het gaat me erom dat ik op grote schaal impact kan maken. Ik heb de keuze gemaakt om voor Windunie te gaan werken, omdat ik geloofde in de manier van werken. Dat je samen werkt aan duurzame energieprojecten in lokaal eigendom en daar de verbindende rol pakt, waarbij je alle spelers in de omgeving betrekt voor de langere termijn.”

Lees hier het volledige artikel.

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact op met Else Noë via mail of via 030 – 753 3100.