Windmaand mei 2022

Windmaand mei 2022
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Windunie Lobby

Gezamenlijke lobby inzet Windunie en Energie Samen

Lobby is een tijdrovende klus, daarom willen we dat binnen Windunie (WU) en Energie Samen (ES) efficiënt organiseren. Daar bedoelen we mee dat we de juiste mensen op de juiste plekken tegen acceptabele kosten willen hebben zitten.

Energie Samen en Windunie zijn de afgelopen jaren de samenwerking aangegaan op diverse vlakken, waaronder ook de lobby strategie. We hebben samen een overzicht gemaakt waarin we heldere standpunten hebben geformuleerd. Dit dient als kapstok voor iedere lobbyist en voor achterban van Energie Samen en Windunie.

Hieronder kunt u het document downloaden waarin onder andere de volgende zaken beschreven worden:

  • Welke lobbyisten zitten waar?
  • Wat zijn de thema’s en standpunten op hoofdlijnen?
  • Hoe ziet de afstemming en terugkoppeling tussen lobbyisten en naar de achterban eruit?
  • Conclusies met daaruit volgende adviezen

Lees hier het volledige document.

Windunie lobby via NWEA

De Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) is de branchevereniging van de windsector. NWEA bevordert de ontwikkeling van windenergie met het oog op een duurzame Nederlandse energievoorziening. Voor en met haar leden werkt NWEA aan een sterke windsector. Windunie is via Energie Samen lid en zet zich via NWEA in voor nieuw beleid en lobbytrajecten.

Wilt u meer weten over lobby door Windunie?

Kijk dan op de lobby pagina van de Windunie website. Heeft u ideeën voor onderwerpen die geagendeerd moeten worden? Neemt u dan contact op met lobby-coördinator Véronique Eldering per mail of via telefoonnummer: 06 – 30 90 03 91.

Windunieleden kunnen inloggen op het speciale ledengedeelte ‘Mijn Windunie’ op de website van Windunie. Dit kan via het menu op de website. Click op ‘Mijn Windunie’ rechtsboven. U komt dan op de inlogpagina terecht. U kunt zich daar aanmelden met het bij ons bekende e-mailadres en wachtwoord.

Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u een nieuwe aanvragen op dezelfde inlogpagina. Bent u ingelogd, dan komt u op een aparte ‘ledenwebsite’ terecht. U kunt daar informatie inzien die speciaal voor leden bedoeld is. Daaronder vallen onder andere de data en agendastukken van de bijeenkomsten, de ledenlijst van de coöperatie en alle lobby stukken.

Heeft u vragen over Mijn Windunie? Stuur ons dan een mail.