Windmaand mei 2022

Windmaand mei 2022
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Kinderen basisscholen planten Zonnebloemen bij Zonnepark Pekela

Op 9 mei bezochten de bestuursleden van Pekela Duurzaam verschillende scholen om bij de deelnemende klassen iets te vertellen over het Zonnepark Pekela wat in aanbouw is. Vervolgens zijn kinderen van de verschillende scholen naar Zonnepark Pekela gekomen om zonnebloemen te planten.

‘Sight Landscaping’, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanplanten van al het groen in het zonnepark, heeft de kinderen wat meer verteld over de zonnebloemen. Daarna hielpen zij de kinderen met het planten van de stekjes. De planten zullen goed zichtbaar zijn, zodat de groei van de zonnebloemen goed kan worden waargenomen. Ook voor de kinderen die er niet bij konden zijn, omdat ze ziek waren werden zonnebloemen geplant door hun klasgenootjes.

Coen Oosterveld voorzitter van Pekela Duurzaam: “Vanaf het begin van dit project zijn de inwoners van Pekela bij de ontwikkeling van de plannen betrokken. Wij wilden ook graag de jeugd van Pekela betrekken bij dit zonnepark. Vandaar dit initiatief om gezamenlijk met de scholen zonnebloemen te planten”.

De bouw van het zonnepark wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond. Per jaar wekt het park ongeveer 56 miljoen kWh per jaar op. De initiatiefnemers van dit zonnepark zijn Schoorlemmer Landbouw, Dun Agro, Pekela Duurzaam, Windunie, Solar Proactive, Ilos GMBH en Bronnen VanOns.

Het Dagblad van het Noorden besteedde aandacht aan het bezoek. Lees hier het artikel.

Voor meer informatie over het zonnepark kunt u terecht op: www.pekelazonnepark.nl.

Wilt u meer informatie over zonneparken ontwikkelen?

Neem dan contact op met Jeroen Ohm via mail of per telefoon via 030 – 753 3100.