Windmaand maart 2018

Windmaand maart 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Tulpenroute, Boer Zoekt Burger en windenergie komen samen

Open Winddag in Flevoland

Op zaterdag 21 april gaan de deuren weer open voor het publiek; belangstellenden kunnen dan langskomen bij Windplan Blauw in Swifterbant en Windpark Zeewolde (De Nieuwe Molenaars) in Zeewolde voor leuke activiteiten en meer informatie over windenergie.

Van 14 april tot en met 5 mei zijn er in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland vier verschillende Tulpenroutes die bezoekers per fiets, wandelend of per auto langs leuke bezienswaardigheden en tulpenvelden leiden. Windplan Blauw, dat in de noordoosthoek van de polder tussen Dronten en Lelystad gepland staat, zal tijdens deze dag aanhaken op de bestaande routes en bezoekers de mogelijkheid geven een klein uitstapje te nemen naar een windturbine met leuke activiteiten. Windpark Zeewolde zit die dag een klein stukje buiten de Tulpenroute, maar verzorgt wél een klim in de molen. Alle routes van de Tulpenroute zijn te vinden op tulpenrouteflevoland.nl.

Windplan Blauw: huifkartochtjes, picknicken en het windpark in 3D

De Open Winddag van Windplan Blauw start om 11:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Vanaf de Shortgolf in Swifterbant (waar bovendien parkeermogelijkheden zijn) worden bezoekers met de huifkar naar de voet van één van de deelnemende windmolens van het windpark gebracht, waar er de hele dag een hoop leuke activiteiten plaatsvinden. Er is een informatiecentrum waar je de plannen voor het nieuwe windpark in 3D kunt bekijken, kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, tussen de middag kun je er picknicken en ook de voet van de molen is open voor iedereen die meer over windenergie in het algemeen wil weten. Kijk voor meer informatie op www.windplanblauw.nl.

Open Winddag van Windpark Zeewolde

De Open Winddag van Windpark Zeewolde wordt dit jaar georganiseerd door De Nieuwe Molenaars, de burgerwindcoöperatie van Windpark Zeewolde. Aan de voet van hun eigen windturbine aan de Gruttoweg 1 zal tussen 11:00 en 15:00 uur een leuk programma zijn voor jong en oud.
Voor kinderen is er een springkussen en kleurplaten; voor volwassenen is er een infocentrum over het windpark, windenergie én de nieuwe molenaars, de mogelijkheid om lid te worden en koffie thee en lekkernijen. Wie zich ter plekke inschrijft als lid, maakt kans om diezelfde dag nog in de molen omhoog te klimmen! Na het bezoek is er ook nog de mogelijkheid om de Boer Zoekt Burger en Tulpenroute te vervolgen, die langs allerlei leuke bezienswaardigheden leidt. Denk aan een landwinkel, kaasboerderij en melkveebedrijf.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over Boer Zoekt Burger op hun Facebookpagina. Meer informatie over de Open Winddag van Windpark Zeewolde is te vinden op denieuwemolenaars.nl en www.windparkzeewolde.nl.