Windmaand maart 2018

Windmaand maart 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Bestuurscolumn

Verbinden in de regio

Voor de bestuursleden van Coöperatie Windunie is het contact met haar leden cruciaal. Het is van belang om gevoel te houden met wat er speelt bij de leden. Het is goed om de band te versterken, tijdig signalen op te pakken wat betreft de bedrijvigheid én kennis te delen met elkaar. Daarom organiseert Coöperatie Windunie jaarlijks een aantal regiobijeenkomsten, waarbij dit jaar voor het eerst PAWEX leden uitgenodigd werden.

Tijdens de regiobijeenkomsten vertelde Axel Posthumus over duurzame energie: van het Klimaatakkoord Parijs tot de regionale energiestrategieën. Daarnaast passeerde de toekomst van wind en zon en de verbreding van de focus, doelgroep en aanpak door Coöperatie Windunie de revue. Marjolijn Krul deelde mee wat haar werkzaamheden voor de leden zijn en wat de coöperatie aan haar leden kan bieden. PAWEX-voorzitter Felix Olthuis vertelde over de achterban, werkzaamheden en lobby-successen van PAWEX. Ook de coöperatie “ENERGIE SAMEN” kwam aan bod. In deze Windmaand kunt u daarover een uitgebreid artikel lezen.

Masterclass Stroommarkt

Jochem van Egmond gaf in de tweede helft van de regiobijeenkomsten een levendige masterclass “Stroommarkt”. Hieruit bleek dat de materie ingewikkeld is en dat het mooi is dat de coöperatie de kennis in huis heeft om hier goed op te kunnen acteren. Bovendien waarderen de leden de kennisdeling.

Levendige discussies met leden

De opkomst van de bijeenkomsten was goed. Er vonden levendige discussies plaats met veel inbreng van de leden. Daar zijn we blij mee en we gaan aan de slag met de suggesties die we horen. Aansluitend aan de bijeenkomsten volgde steevast een borrel, waar wetenswaardigheden tussen de leden uitgewisseld werden. Dat ging niet altijd over wind of zon, maar ook over andere zaken. Deze gesprekken zijn minstens zo belangrijk, niet alleen voor u, maar ook voor ons als bestuur.

Contact in de regio

Ik begon deze column ermee: contact met de leden. Inmiddels zijn de regiobijeenkomsten in Noord Holland, Zeewolde, Swifterbant en Groningen achter de rug. Bent u bij een van deze regiobijeenkomsten geweest en heeft u nog vragen, suggesties of opmerkingen? Of heeft u de bijeenkomsten gemist, maar wilt u graag contact met ons? U kunt altijd terecht via per mail en per telefoon: 030 753 3100.

Wij zien u graag op de ALV in juni (de exacte datum volgt nog) of tijdens een van de regiobijeenkomsten volgend jaar.

Jacqueline Tuinenga
Bestuurslid Coöperatie Windunie.