Windmaand januari 2020

Windmaand januari 2020
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Multi-tasker in de energietransitie

Waterstof

Een jaar geleden was waterstof bij velen onbekend dus onbemind. Langzamerhand zien steeds meer partijen de potenties van waterstof.

Net als alle nieuwe innovaties is een ondersteunend subsidiekader een belangrijke voorwaarde om uit de kip-ei-discussie te komen. Een kleine greep uit de talloze voorbeelden van nieuwe ontwikkelingen zijn:

– De kans op de bouw van Europa’s grootste groene waterstoffabriek in Delfzijl is inmiddels zeer groot;
– Gasunie bouwt een waterstoffabriek net over de grens bij Bad Nieuweschans;
– 50 nieuwe waterstofbussen in 2021 in Groningen, Drenthe en Zuid-Holland;
– Naast Toyota en Honda zijn tal van auto-, vrachtwagen- en busfabrikanten bezig met prototypes.

Voor de producenten van zonne- en windenergie is er hopelijk snel uitzicht op een subsidiekader waardoor onze leden projecten met waterstof kunnen opstarten. Op de regiobijeenkomsten hoort u waar Windunie op dit punt en op het gebied van elektrische opslag aan werkt. Ook wil ik u graag wijzen op het symposium dat de WUR a.s. 6 februari organiseert bij Accres in Lelystad.

We kijken inmiddels terug op drie goed bezochte regiobijeenkomsten in achtereenvolgens Groningen, Friesland en Noord-Holland. Het bestuur ervaart de discussie die wij daar met onze leden voeren over de toekomst van de coöperatie als zeer waardevol. Gezien de ontwikkelingen in het energielandschap en binnen onze achterban praten we graag met elkaar over de ontwikkeling van ons ledenbestand. Mocht u nog niet geweest zijn, dan zien we u graag op de regiobijeenkomst in Espel op 4 februari of in Zeewolde op 5 februari.

Ton van Scheppingen

Bestuurslid Coöperatie Windunie

Ton.van.Scheppingen@windunie.nl / 030 – 753 3100