Windmaand maart 2022

Windmaand maart 2022
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Interview door Omroep Venlo met Suzan Tack bij open dag Windpark Greenport Venlo

Geïnteresseerden waren 13 maart welkom op de bouwplaats van het windmolenpark aan de Sint Jansweg. Daar werden vragen beantwoord en rondleidingen gegeven bij de eerste twee windturbines.

‘Het streven is om aanstaande zomer operationeel te zijn’, legt Suzan Tack (omgevingsmanager Windunie) uit. ‘Het park wordt aangesloten op het landelijk net en kan daarbij 30.000 huishoudens van energie voorzien’, gaat ze verder. Ter vergelijking: in de gemeente Venlo wonen zo’n 48.000 huishoudens.

Windpark Greenport Venlo bestaat uit acht windturbines. Deze komen langs het spoor tussen Venlo en Horst-Sevenum. Het windpark produceert de elektriciteit van ongeveer 30.000 huishoudens. Windunie werkt met Greenchoice en ABN Amro Sustainable Impact Fund aan dit windpark.

Windpark Greenport Venlo onderzoekt samen met energiecoöperatie Samenstroom uit Venlo de mogelijkheden om ook de omgeving van het windpark te laten profiteren.

Het gaat daarmee om het leefbaarheidsfonds. Bewoners kunnen zelf projecten aandragen om de leefbaarheid in hun buurt te verbeteren. Met geld uit het leefbaarheidsfonds kunnen bewoners deze projecten uitvoeren. Hoe dit precies in zijn werk gaat, daar zullen we binnenkort over communiceren.

Daarnaast werken we met Samenstroom aan de mogelijkheden om via een obligatie te investeren in het windpark. Zo kunnen omwonenden meedelen in de opbrengsten van het windpark.

Lees het gehele artikel en bekijk de video >>

Bron: Omroep Venlo

Wilt u meer weten over windparken realiseren samen met Windunie?

Neemt u dan contact op met Suzan Tack via mail of via 030 – 753 3100.