Windmaand maart 2022

Windmaand maart 2022
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Oproep Westfriese Windmolencoöperatie

De energieprijzen zijn de laatste tijd sterk gestegen. Daar profiteren veel opwekkers van duurzame energie van omdat de verkoopprijzen ook sterk gestegen zijn. Een deel van die stijging is het gevolg van de situatie in Oekraïne.

De bevolking van Oekraïne lijdt onder deze situatie. De Westfriese Windmolencoöperatie heeft daarom besloten een groot deel van de niet begrootte opbrengsten te doneren aan “Samen in actie voor Oekraïne” (Giro 555).

Hoe hoog de extra opbrengsten zijn is momenteel nog niet duidelijk, maar omdat het waarschijnlijk om duizenden euro’s gaat heeft het bestuur besloten om nu 5.000 euro te doneren en over enige tijd aan de leden te vragen of er nog meer gedoneerd mag worden.

De Westfriese Windmolencoöperatie is een non-profit organisatie en heeft geen leden of aandeelhouders die recht hebben op een deel van de opbrengsten. Bij organisaties waar dat wel zo is kan het lastig zijn om geld aan een goed doel te doneren. Maar misschien wilt u erover nadenken, of anders bij het uitkeren van winst vermelden dat deze deels het gevolg is van de crisis in Oekraïne.

De ontvangers van de winst besluiten dan misschien ook een deel van de winst ter beschikking te stellen aan de bevolking van Oekraïne.

Kees Schouten
Penningmeester
Westfriese Windmolencoöperatie